-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Ha palacsinta akkor lekváros, kakaós esetleg túrós de mindenképpen édes… EDDIG!

A sós palacsinta (kivéve talán a hortobágyi palacsintát) nem kap túl nagy figyelmet, pedig nagyon jól variálható és könnyen elkészíthető ételeket tudunk összehozni belőle – pláne ha van otthon Peak Gourmet palacsintapor, ami tökéletes hús helyettesítő is, hiszen fehérje tartalma magasabb mint 50 %.

Ezen felbuzdulva gondoltam, hogy megpróbálok valamilyen fehérjedús ételt elkészíteni, persze hús nélkül, palacsintából. Így született ez a hamis cordon. Egy kis só, sonka, sajt és máris egy laktató főétellé változott a desszertünk.

1+1 most 3! Bármit bármivel kombinálhatsz! + Ajándék peak szakácskönyv ebook 2.990Ft értékben!

A nagy palacsinta fanok persze betolhatnak utána egy lekváros verziót is 😀

Tápanyagadatok
Hamis Cordon Bleu
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 208 Ebből zsírsavak (kcal) 72
% DV (napi érték)*
Összes zsír 8g 12%
Szénhidrát 6g 2%
Fehérje 28g 56%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 15-20 perc
Sütés/főzés 10 perc
Mennyiség
darab
Hozzávalók
A palacsintatészta
A panír
  • 1 db tojás
  • pici tej
  • teljes kiőrlésű morzsa
A sütéshez
  • folyékony kókuszolaj
A töltelék
  • 2 szelet füstölt mozzarella
  • 2 szelet sonka
Előkészítés 15-20 perc
Sütés/főzés 10 perc
Mennyiség
darab
Hozzávalók
A palacsintatészta
A panír
  • 1 db tojás
  • pici tej
  • teljes kiőrlésű morzsa
A sütéshez
  • folyékony kókuszolaj
A töltelék
  • 2 szelet füstölt mozzarella
  • 2 szelet sonka
Elkészítés
  1. A palacsintánkat kikeverjük, majd ezcoat olajspray-vel kifújt forró serpenyőben sütjük mindkét oldalát körülbelül 2-2 percig közepesen hőmérsékleten.
  2. A kész palacsintát ezután megtöltjük.
  3. A sonkát a palacsinta egyik széléhez közel rakjuk majd rá a mozzarella szeleteket is.
  4. A töltelékes felénél fogva szorosan feltekerjük, a két végét pedig felhajtjuk és hústűvel (rosszabb esetben hosszabb fogpiszkálóval… én is ezzel csináltam 😀 ) rögzítjük ,hogy lehetőleg egyben maradjon panírozás közben is és sütés közben se folyjon majd ki a sajt.
  5. Miután rögzítettük, hagyományos módon panírozzuk és bő, kellően! Forró kókuszolajban kisütjük amíg szép színe nem lesz.
  6. + A fogpiszkálót/hústűt csak akkor húzzuk ki mikor már kész az egyik oldala és megakarjuk fordítani.

Édes palacsinta recept ITT

cordon bleu

palacsinta cordon bleu

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!