Ha palacsinta akkor lekváros, kakaós esetleg túrós de mindenképpen édes… EDDIG!
A sós palacsinta (kivéve talán a hortobágyi palacsintát) nem kap túl nagy figyelmet, pedig nagyon jól variálható és könnyen elkészíthető ételeket tudunk összehozni belőle – pláne ha van otthon Peak Gourmet palacsintapor, ami tökéletes hús helyettesítő is, hiszen fehérje tartalma magasabb mint 50 %.
Ezen felbuzdulva gondoltam, hogy megpróbálok valamilyen fehérjedús ételt elkészíteni, persze hús nélkül, palacsintából. Így született ez a hamis cordon. Egy kis só, sonka, sajt és máris egy laktató főétellé változott a desszertünk.
A nagy palacsinta fanok persze betolhatnak utána egy lekváros verziót is 😀
Előkészítés | 15-20 perc |
Sütés/főzés | 10 perc |
Mennyiség |
darab
|
- 25 gramm Peak Pancake Gourmet palacsintapor 56% fehérjetartalommal natúr íz 500 g
- 80 gramm víz
- pici só
- 1 db tojás
- pici tej
- teljes kiőrlésű morzsa
- folyékony kókuszolaj
- 2 szelet füstölt mozzarella
- 2 szelet sonka
Hozzávalók
A palacsintatészta
A panír
A sütéshez
A töltelék
|
- A palacsintánkat kikeverjük, majd ezcoat olajspray-vel kifújt forró serpenyőben sütjük mindkét oldalát körülbelül 2-2 percig közepesen hőmérsékleten.
- A kész palacsintát ezután megtöltjük.
- A sonkát a palacsinta egyik széléhez közel rakjuk majd rá a mozzarella szeleteket is.
- A töltelékes felénél fogva szorosan feltekerjük, a két végét pedig felhajtjuk és hústűvel (rosszabb esetben hosszabb fogpiszkálóval… én is ezzel csináltam 😀 ) rögzítjük ,hogy lehetőleg egyben maradjon panírozás közben is és sütés közben se folyjon majd ki a sajt.
- Miután rögzítettük, hagyományos módon panírozzuk és bő, kellően! Forró kókuszolajban kisütjük amíg szép színe nem lesz.
- + A fogpiszkálót/hústűt csak akkor húzzuk ki mikor már kész az egyik oldala és megakarjuk fordítani.