Diós krémes – a legdurvább ünnepi cukormentes sütink!
A karácsony legkrémesebb sütije következik: a diós krémes, ami cukormentes és abszolút alakbarát és finomabb opció a hagyományosnál!
A karácsony legkrémesebb sütije következik: a diós krémes, ami cukormentes és abszolút alakbarát és finomabb opció a hagyományosnál!
-+=
Olvasási idő:2perc
Fiúk, lányok…. ez a süti az új cukormentes Peak DIÓKRÉM legdurvább, legeslegfinomabb, egy-morzsa-sem-marad megnyilvánulása. A DIÓS KRÉMES. Igazi karácsonyi ízbomba, mely tényleg jön… és nem hagy semmit maga után.
Krémest készíteni lehet kicsit másképpen is. Nem kell, hogy cukorbomba legyen és a vanílián kívül nyugodtan csempészhetünk bele extra ízvilágot is, pláne karácsonykor. Ezek mentén készült el az én diós-vaníliás krémesem, amit nem titok, hogy az új Peak Walnut Cream ihletett.
Nincs benne se cukor, se vaj, se tojás. Egy sokkal egészségesebb és sokkal kalóriaszegényebb verzió mégis elképesztőn finom 🙂 A light leveles tészta persze opcionális, ha valakinek van jobb, energiaszegényebb verziója az csinálja inkább azzal. Nekem most belefért és kézen fekvő volt mert már két hete a hűtőben feküdt szegény.
Bónusz tipp! Ha szeretnéd MÉG diétásabbá, proteindúsabbá tenni ezt a nem mindennapi sütit, akkor keverj a krémbe egy adag Peak Keep Calm madártejes fehérjeport! Nagyon finom, vaníliás krémes ízt ad neki – még jobb tápértékekkel!
Tápanyagadatok
Diós-Vaníliás krémes
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 221Ebből zsírsavak (kcal) 99
% DV (napi érték)*
Összes zsír 11g17%
Szénhidrát 26g9%
Fehérje 4g8%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
A kölest megfőzzük. (alapos mosás után, minimum kétszeres mennyiségű vízben egy csipet sóval alacsony hőfokon)
Közben elkészítjük a vaníliás zabpudingot is. Egy nagyobb shakerben összerázzuk a pudingport a kókusztejjel és közepes hőfokon elkezdjük főzni. Amint besűrűsödött mehet bele a diókrém is amivel alaposan elkeverjük.
Ha a köles megfőtt leszűrjük, egy robotgéppel vagy botmixerrel pürésítjük és ezt is hozzáadjuk a pudinghoz a darált dióval együtt. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A leves tésztát kitekerjük és pont a közepén kettévágjuk. Az egyik oldal lesz az alja, a másik oldal a teteje amint még 9 egyenlő részre vágunk.
Így mehet be a sütőbe ahol 180 fokon 7-10 perc alatt megsütjük.
Érdemes egy akkora méretű magasfalú tepsit, edényt vagy akár dobozt keresni amibe a krémesünk alja pont belepasszol különben nagy valószínűséggel szét fog folyni.
Ha ez megvan béleljük ki sütőpapírral és állítsuk össze benne a krémest.
Néhány órára de a legjobb ha egy éjszakára a hűtőbe tesszük és tökéletes lesz az állaga.
Nem vagyok edző vagy szakember, csak egy átlagos lány aki imád sütni, főzni és edzeni. Az évek során megszállottja lettem az egészséges életmódnak és a reform ételeknek. Nagyon fontosnak tartom, hogy az élet minden területén kihozzam magamból a maximumot, legyen az munka vagy éppen a saját testem/egészségem. Ha pedig a receptjeimmel, gondolataimmal motiválni tudok más nőket is, az külön öröm számomra.