-+=
Olvasási idő: 2 perc

Fiúk, lányok…. ez a süti az új cukormentes Peak DIÓKRÉM legdurvább, legeslegfinomabb, egy-morzsa-sem-marad megnyilvánulása. A DIÓS KRÉMES. ⁠Igazi karácsonyi ízbomba, mely tényleg jön… és nem hagy semmit maga után. ⁠

Krémest készíteni lehet kicsit másképpen is. Nem kell, hogy cukorbomba legyen és a vanílián kívül nyugodtan csempészhetünk bele extra ízvilágot is, pláne karácsonykor. Ezek mentén készült el az én diós-vaníliás krémesem, amit nem titok, hogy az új Peak Walnut Cream ihletett.

 

1+1 most 3! Bármit bármivel kombinálhatsz! + Ajándék peak szakácskönyv ebook 2.990Ft értékben!

Nincs benne se cukor, se vaj, se tojás. Egy sokkal egészségesebb és sokkal kalóriaszegényebb verzió mégis elképesztőn finom 🙂 A light leveles tészta persze opcionális, ha valakinek van jobb, energiaszegényebb verziója az csinálja inkább azzal. Nekem most belefért és kézen fekvő volt mert már két hete a hűtőben feküdt szegény.

Bónusz tipp! Ha szeretnéd MÉG diétásabbá, proteindúsabbá tenni ezt a nem mindennapi sütit, akkor keverj a krémbe egy adag Peak Keep Calm madártejes fehérjeport! Nagyon finom, vaníliás krémes ízt ad neki – még jobb tápértékekkel!

Tápanyagadatok
Diós-Vaníliás krémes
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 221 Ebből zsírsavak (kcal) 99
% DV (napi érték)*
Összes zsír 11g 17%
Szénhidrát 26g 9%
Fehérje 4g 8%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 10+25 perc
Pihentetés 1 éjszaka
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 10+25 perc
Pihentetés 1 éjszaka
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
Elkészítés
  1. A kölest megfőzzük. (alapos mosás után, minimum kétszeres mennyiségű vízben egy csipet sóval alacsony hőfokon)
  2. Közben elkészítjük a vaníliás zabpudingot is. Egy nagyobb shakerben összerázzuk a pudingport a kókusztejjel és közepes hőfokon elkezdjük főzni. Amint besűrűsödött mehet bele a diókrém is amivel alaposan elkeverjük.
  3. Ha a köles megfőtt leszűrjük, egy robotgéppel vagy botmixerrel pürésítjük és ezt is hozzáadjuk a pudinghoz a darált dióval együtt. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. A leves tésztát kitekerjük és pont a közepén kettévágjuk. Az egyik oldal lesz az alja, a másik oldal a teteje amint még 9 egyenlő részre vágunk.
  5. Így mehet be a sütőbe ahol 180 fokon 7-10 perc alatt megsütjük.
  6. Érdemes egy akkora méretű magasfalú tepsit, edényt vagy akár dobozt keresni amibe a krémesünk alja pont belepasszol különben nagy valószínűséggel szét fog folyni.
  7. Ha ez megvan béleljük ki sütőpapírral és állítsuk össze benne a krémest.
  8. Néhány órára de a legjobb ha egy éjszakára a hűtőbe tesszük és tökéletes lesz az állaga.

Bombabiztos bejgli recept ITT!

diós krémes

szafi diós krémes

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!