-+=
Olvasási idő: 2 perc

Ezt a receptet magam találtam ki, annyi volt a terv, hogy túrós süti lesz alul valami kakaós piskóta féleséggel, a tetején pedig málnás réteggel. A hozzávalókat saccra megterveztem, de igazából minden a készítés közben alakult. Ez lett az eredmény!

Tápanyagadatok
MÁLNÁS-TÚRÓS SÜTI
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 83 Ebből zsírsavak (kcal) 18
% DV (napi érték)*
Összes zsír 2g 3%
Szénhidrát 8g 3%
Fehérje 6g 12%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

33% OFF mindenre a Peakshopban! Szabadságra ment a grafikusunk! + Sör és Fagyi kupon is a Tiéd!

Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 30 perc
Pihentetés 1 óra
Mennyiség
darab
Hozzávalók
Az alaphoz
A túrós réteghez:
A málnás réteghez:
  • 300 gramm fagyasztott málna
  • 40 gramm tejszínes vagy vaníliás pudingpor
  • 2 dl víz
  • ízlés szerint édesítő
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 30 perc
Pihentetés 1 óra
Mennyiség
darab
Hozzávalók
Az alaphoz
A túrós réteghez:
A málnás réteghez:
  • 300 gramm fagyasztott málna
  • 40 gramm tejszínes vagy vaníliás pudingpor
  • 2 dl víz
  • ízlés szerint édesítő
Elkészítés
  1. Melegítsd elő a sütőt 170 °C-ra. Amíg melegszik, elkészítjük az alapot: keverj össze minden hozzávalót jó alaposan. Vizet (vagy tejet) annyit adj hozzá, hogy krémes, kenhető állagú tészta legyen. Ne folyós, de ne is olyan, amit gyúrni lehet.
  2. Egy kb. 20x30 cm-es tepsit fújj be olajspray-vel, majd szépen oszlasd el az alján a tésztát.
  3. Tedd be a sütőbe 10 percre, addig pont el tudod készíteni a túrós réteget. Keverd össze a krémes túrót, a rögös túrót (van olyan is, ami se nem krémes, se nem rögös, abból 500 g is tökéletes), a tojásokat, a proteinport, ha nem elég édes, egy kis édesítőt és ha túl sűrű a krém, egy pici folyadékot is.
  4. Kend az elősütött tészta alapra a túrókrémet, majd süsd további 20 percig. Közben készítsd el a málnás réteget: a fagyos gyümölcsöt tedd fel kis lángon kiolvadni, majd keverd hozzá a pudingport, az édesítőt és lassan, fokozatosan a 2 dl vizet. Gyakori kevergetés mellett főzd, míg be nem sűrűsödik.
  5. Ha kivetted a sütit a sütőből, szép egyenletesen kend a tetejére a málnapudingot.
  6. Szeletelés előtt hagyd minimum egy órát, de inkább többet hűlni.

Diétás sütik még ITT!

málnás süti

málnás túrós süti

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!