-+=
Olvasási idő: 2 perc

 Avagy mindennapi Jackass a konyhában…

Mivel szeretek enni…újrakezdem…SZERETEK FINOMAT enni, ellenben hiú mód hízni sem akarok – így elég hamar jöttek a különös konyhai kísérletek és kalandozások – azaz a kedvenc recepteket átalakítani egy diétás formába – úgy, hogy ne menjen az íz rovására  Nagyon sokszor totál egyszerűen tehető fitté egy recept!

Mai mutatvány: az INTELLIGENS KRÉMEST akarom megsütni a magam módján, azaz:

30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!

– liszt helyett >> zabpehelyliszt és fehérjepor (madártejes kazeinnel tökéletes!!!)
– cukor helyett >> eritrit
– tej helyett >> cukormentes növényi tej
– vaj helyett >> izé…ezt ahogy van, kihagytam… a lusta túrós sütibe is írták, hát, lám, anélkül is tökély lett…próba-cseresznye itt is  De sokszor (pl. muffinba a vaj kiváltható túróval is…ugyanolyan omlós és puha lesz!)

MÁR CSAK HA ENNYIT MEGTESZTEK, NAGYON SOKAT SEGÍTETEK EGY SÜTIKE FITTEBBÉ TÉTELÉHEZ!

Amúgy aki nem ismerné a receptet, neki annyit: azért intelligens ez a krémes, mert csak összekutyuljuk a hozzávalókat, és a süti a sütőben, önmagától – intelligens mód – szétválik, és sütés közben képez magának egy habos-tésztás, egy krémes meg egy alj réteget 🙂

Nos, ennél a sütinél több kétely is volt bennem – úgyhogy szigorúan akkor vágtam bele, mikor egymagam vagyok, hogy ha mégsem jön össze, akkor nyomtalanul elkaparjam a maradékot 🙂

  • Igen megosztó véleményeket olvastam… volt aki szerint mennyei, mások szerint ehetetlen… nos, mivel én a nem mindennapi sütikhez szoktam, így bíztam az első eshetőségben – abszolút az lett! Krémes és mennyei!
  • Nemigen találtam olyan verziót, ami zabos, proteines – és kihagyta a vajat… mondjuk azt, nem voltam egy nagy bizalommal, hogy az új összetevőkkel is működni fog-e… de láss csodát…
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 60-70 perc
Pihentetés 2-3 óra
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 60-70 perc
Pihentetés 2-3 óra
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
Elkészítés
  1. A tojásokat kettékapjuk és a sárgájukat szép habosra keverjük 1-2 kanál eritrittel,
  2. Hozzáadjuk kanalanként a zablisztet, a fehérjét, majd utána a tejet apránként.
  3. A tojások fehérjét ismét egy kis eritrittel kemény habbá verjük.
  4. Kisebb adagokban, óvatosan beleforgatjuk a sárga masszába.
  5. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és hideg sütőben kezdjük el sütni úgy, hogy a hőfokot 200 fokra állítjuk. Igen, NEM melegítjük elő a sütőt!!!
  6. 30 perc elteltével visszavesszük a hőt 150 fokra és további 30-40 percig sütjük. Tehát összesen 60-70 percet vesz igénybe a sütés, de ez függ a tepsi mélységétől is. Érdemes olyan tepsibe csinálni, amiben magas lesz a krém, akkor szépen kijönnek a szintek. (Én egy kisebbe csináltam).
  7. Önmagában is finom, de kis por-eritrittel vagy cukormentes lekvárral leöntve fenomenális lesz!
  8. Tipp! Érdemes egy éjszakára lehűteni és másnap hidegen enni! Úgy még finomabb!

Diétás meggyes pite ITT!

intelligens krémes

intelligens krémes diétásan

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.