Avagy mindennapi Jackass a konyhában…
Mivel szeretek enni…újrakezdem…SZERETEK FINOMAT enni, ellenben hiú mód hízni sem akarok – így elég hamar jöttek a különös konyhai kísérletek és kalandozások – azaz a kedvenc recepteket átalakítani egy diétás formába – úgy, hogy ne menjen az íz rovására Nagyon sokszor totál egyszerűen tehető fitté egy recept!
Mai mutatvány: az INTELLIGENS KRÉMEST akarom megsütni a magam módján, azaz:
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
– liszt helyett >> zabpehelyliszt és fehérjepor (madártejes kazeinnel tökéletes!!!)
– cukor helyett >> eritrit
– tej helyett >> cukormentes növényi tej
– vaj helyett >> izé…ezt ahogy van, kihagytam… a lusta túrós sütibe is írták, hát, lám, anélkül is tökély lett…próba-cseresznye itt is De sokszor (pl. muffinba a vaj kiváltható túróval is…ugyanolyan omlós és puha lesz!)
MÁR CSAK HA ENNYIT MEGTESZTEK, NAGYON SOKAT SEGÍTETEK EGY SÜTIKE FITTEBBÉ TÉTELÉHEZ!
Amúgy aki nem ismerné a receptet, neki annyit: azért intelligens ez a krémes, mert csak összekutyuljuk a hozzávalókat, és a süti a sütőben, önmagától – intelligens mód – szétválik, és sütés közben képez magának egy habos-tésztás, egy krémes meg egy alj réteget 🙂
Nos, ennél a sütinél több kétely is volt bennem – úgyhogy szigorúan akkor vágtam bele, mikor egymagam vagyok, hogy ha mégsem jön össze, akkor nyomtalanul elkaparjam a maradékot 🙂
- Igen megosztó véleményeket olvastam… volt aki szerint mennyei, mások szerint ehetetlen… nos, mivel én a nem mindennapi sütikhez szoktam, így bíztam az első eshetőségben – abszolút az lett! Krémes és mennyei!
- Nemigen találtam olyan verziót, ami zabos, proteines – és kihagyta a vajat… mondjuk azt, nem voltam egy nagy bizalommal, hogy az új összetevőkkel is működni fog-e… de láss csodát…
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 60-70 perc |
Pihentetés | 2-3 óra |
Mennyiség |
szelet
|
- 4 db tojás (L vagy XL)
- 120 gramm zabliszt
- 30 gramm Peak Slim Keep Calm Casein fehérjepor madártej ízben
- ízlés szerint eritrit
- 5 dl mandulatej vagy sima tej
Hozzávalók
|
- A tojásokat kettékapjuk és a sárgájukat szép habosra keverjük 1-2 kanál eritrittel,
- Hozzáadjuk kanalanként a zablisztet, a fehérjét, majd utána a tejet apránként.
- A tojások fehérjét ismét egy kis eritrittel kemény habbá verjük.
- Kisebb adagokban, óvatosan beleforgatjuk a sárga masszába.
- Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és hideg sütőben kezdjük el sütni úgy, hogy a hőfokot 200 fokra állítjuk. Igen, NEM melegítjük elő a sütőt!!!
- 30 perc elteltével visszavesszük a hőt 150 fokra és további 30-40 percig sütjük. Tehát összesen 60-70 percet vesz igénybe a sütés, de ez függ a tepsi mélységétől is. Érdemes olyan tepsibe csinálni, amiben magas lesz a krém, akkor szépen kijönnek a szintek. (Én egy kisebbe csináltam).
- Önmagában is finom, de kis por-eritrittel vagy cukormentes lekvárral leöntve fenomenális lesz!
- Tipp! Érdemes egy éjszakára lehűteni és másnap hidegen enni! Úgy még finomabb!