Tojás nélkül palacsintát sütni nagyon nehéz, de nem lehetetlen. 🙂 Most mini palacsintákat sütöttem, ami tojásmentes, gluténmentes és vegán étrendbe is beilleszthető.
A tetejére egy kevés Peak magvaj került, mert hát anélkül nem palacsinta a palacsinta 🙂 A Peak magvajak amúgy 100%-osan tiszta magvajak, semmilyen hozzáadott anyagot nem tartalmaznak 🙂
Miért lehet életmentő a Peak palacsintapor Neked, ha nincs otthon tojás?
Ha nem akarsz tökölni a fehérjeporokkal és a zab méricskélésével – és ha épp nincs otthon tojás vagy tej… akkor szuper, ha a szekrénybe vár egy készre összeállított 56% fehérjetartalmú cukor-, laktóz, gluténmentes palacsinta por! Ehhez CSAK VÍZ kell, elég összerázni egy shakerben, és máris sütheted!
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 10 perc |
Pihentetés | 10 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 120 gramm cukkini
- 30 gramm zabliszt ( zabpehely ledarálva) (gluténérzékenyeknek GM zabpehely)
- 10 gramm Peak Vegan Protein Fusion növényi fehérjepor vegánoknak
- 20 gramm kókuszliszt
- 2 kávéskanál sütőpor
- 20 gramm eritrit
- 10 gramm chia mag
- 130 ml cukormentes mandulatej
- EZ Coat olaj spray sütéshez
- ízlés szerint Peak Almondy mandulavaj
- ízlés szerint idénygyümölcsök vagy mirelit gyümölcs
- ízlés szerint Walden Farms kalóriamentes szirup csoki üveg 355g
Hozzávalók
A palacsintához
A tetejére
|
- A cukkinit pucoljuk meg és pürésítsük le egy aprító gépben.
- Az összes többi hozzávalót keverjük hozzá csomómentesre.
- Pihentessük a tésztát 10 percig.
- Forró serpenyőben egy evőkanálnyi masszákat süssünk ki, félidőben óvatosan fordítsuk meg.