-+=
Olvasási idő: 2 perc

A zárt csoportba kissé félve toltam fel szegénykének a képét… hiszen mivel minden héten készítek egy túrós attrakciót, így joggal gondoltam, hogy már biztos unalmas… de kiderült, hogy nemcsak én vagyok túrómániás 🙂

Hát igen… a túró egy mesés alapanyag…

  • magas fehérjetartalmú
  • zsírszegény
  • olcsó és könnyen beszerezhető
  • elképesztően sokféle mód felhasználható….

Na, nem zengek róla tovább ódákat, de a fentiek nekem épp elegek arra, hogy rendszeresen tároljak itthon jó pár dobozkával 😀 És a túrós sütik megunhatatlanok, pláne hogy mindig variálok, módosítgatok, hogy jobb és jobb legyen!

30% OFF + Ingyenes Szállítás a Peak Télapótól! Most használd ki!

Amúgy a recept hipergyors, tipikus kavarod-öntöd-sütöd-(fotózni próbálod)-eszed-bánod miért nem egyből dupla adaggal csináltál sütike! Ilyen finom és egyszerű recepteket tettem a Peak Szakácskönyvembe is – less bele ITT!


Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A tésztához
Az öntethez
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A tésztához
Az öntethez
Elkészítés
  1. A tészta hozzávalóit turmixold össze, majd öntsd bele egy szilikonos vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe.
  2. Az eperöntethez lehet kész eperlekvárt is használni, én simán lassú tűzőn, pici vízzel megfőztem (szétfőztem:)) az epreket - kollagénnel a végén lehet sűríteni 🙂
  3. Az eperszószt ha gondolod turmixold át, nekem szépen homogénre főtt. Ha megvagy vele, akkor csurgasd a túrós massza tetejére - szép örvényesen. Vagy ahogy tetszik. 🙂
  4. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 20 percig, majd zárd el, és hagyd benne kihűlni. Akkor a legfinomabb, ha másnap, behűtve fogyasztod - ha aznap ennéd, akkor is érdemes megvárni még kihűl, és áll legalább pár órát, hogy elillanjon a nedvessége 🙂



Több kollagénes recept ITT!

túrós süti

Eper örvényes túrós süti

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.