Ez a süti ránézésre nagyon különleges, pedig nem tartalmaz semmi extrát, csak olyan összetevőket, ami minden egészséges étrendet követő társunk konyhájában fellelhető. 3 rétegből áll, amelyek külön is nagyon finomak lennének, de egyben az igazi.
Túrós süti
Hozzávalók a csokis tésztához (6 nagy kerek szilikon sütiformához):
- 30 g zabpehelyliszt
- 30 g fehérjepor (csokis, vagy vaníliás, kevert vagy kazein)
- 10 g natúr kakaópor
- 1 tojássárgája
- 100 g zsírszegény túró
- 1 kk. szódabikarbóna
- édesítő ízlés szerint (eritrit)
- víz (kb. 1 dl)
Hozzávalók a túrós réteghez:
- 150 g zsírszegény túró
- 100 g áfonya
- 1 tojássárgája
- édesítő
- pár csepp citromlé
Hozzávalók a tojáshab réteghez:
- 2 tojásfehérje
- 1 csipet só
- pár csepp citromlé
- édesítő
Diétás túrós süti
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 180 °C-ra, közben készítsd el az első réteget: keverd össze a száraz összetevőket, majd add hozzá a tojássárgáját (a fehérjét tedd félre, az a habhoz fog kelleni) és túrót (egy doboz általában 250 g, így annak kisebb részét tedd a tésztába, a többi a gyümölcsös rétegbe fog kelleni). Ahhoz, hogy krémes, kenhető, de nem folyékony masszát kapj, szükséged lesz némi víz hozzáadására. Nekem kicsit több, mint 1 dl kellett, de ez nagyban függ a fehérjeporod fajtájától és a túród állagától.
A kész csokis masszát oszd el a sütiformáidban és süsd elő, míg el nem kezd szilárdulni a tetejük. Amíg ez megtörténik, pont lesz idő a következő réteg elkészítéséhez. A túrót, gyümölcsöt, tojássárgáját és édesítőt botmixerrel turmixold össze. Pár csepp citromlével, fahéjjal, vaníliával ízesítheted kedved szerint. Az elősült sütikre kend rá egyenletesen a túrós réteget, majd tedd őket vissza a sütőbe. További kb. 10 percig süsd őket, míg el nem kezd “bőrösödni” a túró.
Addig készítsd el a tojáshabot. A két félretett tojásfehérjét egy csipet sóval és kevés citromlével verd kemény habbá. Édesítsd ízlés szerint és akár fahéjjal is fűszerezheted. Ha eleget sült a túrós réteg, felkerül a hab a mini tortákra. Minden sütidre kanalazz a tojáshabból és süsd őket további néhány percig, míg a hab el nem kezd barnulni. Ha kihűltek, könnyen ki tudod majd venni őket a formákból.
Hűtőben napokig eltarthatók és talán úgy, hidegen a legfinomabbak.
Jó étvágyat!
Egy süti tápanyagtartalma: 114 kcal, 13 g fehérje, 8 g szénhidrát, 4 g zsír
Tipp: más lédús gyümölccsel is nagyon jó, én körtével is elkészítettem.