Gyerekkorom egyik nagy kedvence a nudli, mégpedig a krumplis verzió.
Mindenképpen kiakartam próbálni a Peak krumplipüré porból is, ééés MŰKÜDIK!
Bár maga a Peak krumplipüré por sós ízvilág, a nudli pedig általában egy édes étel, legalábbis én most mindenképpen így akartam elkészíteni 🙂 – de teljesen jól működött!
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
Így sokkal diétásabb, szénhidrát szegényebb, fehérjedúsabb és nem kevés időt is megspóroltam vele! Ha nem ismernéd, ezt kell tudnod a Peak krumplipüré porról:
- 44 % a fehérjetartalma
- szénhidrát- és zsírszegény
- a burgonyapehelynek köszönhetően természetesen krumpli íze lesz, pucolás és főzés nélkül!
- lepényként és nudliként is tökéletesen működik
Roppant egyszerű, hiszen ehhez a porhoz, csak VÍZRE van szükséged! Így 2 perc alatt, már kész is a diétabarát nudlitésztád!
Bővebben itt nézheted meg a Krumplipüré port, és persze hagyományos krumplipürét is készíthetsz belőle, fehérjedúsan!
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 5 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 50 g Peak Proteines Krumplipüré - 44% fehérjével
- 60 g zabliszt
- 80 ml meleg víz
- 50 g teljes kiőrlésű zsemlemorzsa panírhoz
- 1-2 fújás PAM Canola kalóriamentes olajspray
- 2-3 ek édesítőszer
- 2 dl natúr joghurt
- 20 gramm Peak Slim And Beauty Protein fehérjepor zsírégetőkkel és kollagénnel fahéjas csiga íz 500g
- 1-2 kk fahéj
Hozzávalók
FITT Nudlihoz:
PROTEINES Szószhoz:
|
- A lisztet, püré port összekeverjük és annyi meleg vizet adunk hozzá, hogy könnyen formálható tésztát kapjunk.
- Egy serpenyőbe teszünk egy kis kókuszzsírt/olajat és a zsemlemorzsát közepes hőfokon aranybarnára sütjük majd adunk hozzá 2-3 evőkanál édesítőszert.
- A tésztából kis darabokat tépkedünk és egyesével megsodorjuk. Forrásban lévő vízhez adjunk egy kis zsiradékot, hogy ne ragadjanak össze, majd mehetnek bele a nudlik is. Pár perc alatt készre főzzük őket.
- Utolsó lépésként a leszűrt nudlikat meghempergetjük a zsemlemorzsában és tálaljuk édes, fahéjas natúr joghurttal.