-+=
Olvasási idő: 2 perc

A Peak legújabb mangós kollagén italporának már az illata is a tengerpartra repít egy hűsítő koktél mellé… Sajnos így februárban sem a tengerpart sem a koktél nem túl aktuális. Ezért egy igazi, nyarat idéző frissítő sajttorta készült a segítségével, amitől még jobban várod majd a napsütéses időt. Természetesen cukormentes és zsírszegény változatban.

+ 1 jótanács: Azért mert egy torta zsírszegény vagy cukormentes (stb.…) ne gondoljuk azt, hogy abból ehetünk „bármennyit” büntetlenül. (Pláne ha például mascarponés az a torta… és hiába zsírszegény 🙂 ) Nem véletlenül csinálok én is kis tortákat és eszek azokból is kis szeletet. Ez bőven belefér néha uzsonnára vagy tízóraira, mindenféle lelkiismeret-furdalás nélkül. A mérték a lényeg 🙂

Miért is jó PLUSZBAN kollagént bevinni a szervezetedbe?

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

  • a szervezet kollagéntermelése 30 év felett csökken, így pótolni kell, ha meg akarod őrizni tested fiatalságát!
  • legfőképp a bőröd miatt, hiszen javul tőle a textúrája, kevesebb ráncod lesz – a filmsztárok is ezt használják, hogy fiatalosak maradjanak!
  • emellett a hajad és a körmöd is erősebb lesz
  • nem utolsó soron, az ízületeidet is megfiatalítja! Térdfájásra, vállpanaszokra a legjobb! – vagy épp azok megelőzésére!

A Peak LEGÚJABB ÍZŰ mangós kollagénje isteni finom, nincs az a tipikus kollagénes íze, így akár önmagában, akár ebben a receptben is bátran használható! + 100% KÖRNYEZETBARÁT CSOMAGOLÁSBAN vár! :))

Tápanyagadatok
Kollagénes mangó sajttorta
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 223 Ebből zsírsavak (kcal) 153
% DV (napi érték)*
Összes zsír 17,5g 26%
Szénhidrát 10g 3%
Fehérje 7,5g 14%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 10 perc
Pihentetés 2-3 óra
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
Hozzávalók az alaphoz (15 cm átmérőjű tortaformához):
  • 100 gramm cukormentes zabkeksz
  • 50 gramm kókuszzsír
  • 15 gramm édesítőszer
Hozzávalók a krémhez:
  • 200 gramm light mascarpone
  • 200 gramm cukormentes habtejszín
  • 100 gramm túró
  • 1 csomag habfixáló
  • fél vaníliarúd kikapart belseje
Mangós réteg:
  • 220 gramm mangó
  • 10 gramm édesítőszer
Zselé hozzávalók:
  • 2 dl kókusztej
  • 20 gramm Peak mangós kollagén italpor
  • 1 csomag cukormentes tortazselé (12 g)
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 10 perc
Pihentetés 2-3 óra
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
Hozzávalók az alaphoz (15 cm átmérőjű tortaformához):
  • 100 gramm cukormentes zabkeksz
  • 50 gramm kókuszzsír
  • 15 gramm édesítőszer
Hozzávalók a krémhez:
  • 200 gramm light mascarpone
  • 200 gramm cukormentes habtejszín
  • 100 gramm túró
  • 1 csomag habfixáló
  • fél vaníliarúd kikapart belseje
Mangós réteg:
  • 220 gramm mangó
  • 10 gramm édesítőszer
Zselé hozzávalók:
  • 2 dl kókusztej
  • 20 gramm Peak mangós kollagén italpor
  • 1 csomag cukormentes tortazselé (12 g)
Elkészítés
  1. Az alaphoz a kekszet ledaráljuk és az olvasztott kókuszzsírral összekeverjük. Egy kicsi, körülbelül 15 cm-es átmérőjű tortaformába nyomkodjuk.
  2. A mangót apró kockákra vágjuk és édesítőszerrel közepes hőfokon gyakran keverve puhára főzzük.
  3. Közben a mascarponét, túrót, édesítőszert, vaníliát, habfixálót elkeverjük és hozzáadjuk a felvert habtejszínt is.
  4. Ha szép, homogén a krém rákanalazzuk a kekszes alapra és eloszlatjuk.
  5. Amint kellően puha a mangó rátesszük azt is a krémre, hogy mindenhová jusson.
  6. Utolsó lépésként a kollagén italport elkeverjük a kókusztejben és elkezdjük melegíteni.
  7. Ha már forr levesszük a tűzről, elkeverjük benne a tortazselét és további egy percig kevergetjük közepes lángon. Nem kell megvárni amíg kihűl, rakjuk rá azonnal a krémre.
  8. Pár óra a hűtőben és már szeletelhetjük is.

Több túrós finomság ITT!

mangós sajttorta

kollagénes mangós sajttorta

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.