A Peak legújabb mangós kollagén italporának már az illata is a tengerpartra repít egy hűsítő koktél mellé… Sajnos így februárban sem a tengerpart sem a koktél nem túl aktuális. Ezért egy igazi, nyarat idéző frissítő sajttorta készült a segítségével, amitől még jobban várod majd a napsütéses időt. Természetesen cukormentes és zsírszegény változatban.
+ 1 jótanács: Azért mert egy torta zsírszegény vagy cukormentes (stb.…) ne gondoljuk azt, hogy abból ehetünk „bármennyit” büntetlenül. (Pláne ha például mascarponés az a torta… és hiába zsírszegény 🙂 ) Nem véletlenül csinálok én is kis tortákat és eszek azokból is kis szeletet. Ez bőven belefér néha uzsonnára vagy tízóraira, mindenféle lelkiismeret-furdalás nélkül. A mérték a lényeg 🙂
Miért is jó PLUSZBAN kollagént bevinni a szervezetedbe?
- a szervezet kollagéntermelése 30 év felett csökken, így pótolni kell, ha meg akarod őrizni tested fiatalságát!
- legfőképp a bőröd miatt, hiszen javul tőle a textúrája, kevesebb ráncod lesz – a filmsztárok is ezt használják, hogy fiatalosak maradjanak!
- emellett a hajad és a körmöd is erősebb lesz
- nem utolsó soron, az ízületeidet is megfiatalítja! Térdfájásra, vállpanaszokra a legjobb! – vagy épp azok megelőzésére!
A Peak LEGÚJABB ÍZŰ mangós kollagénje isteni finom, nincs az a tipikus kollagénes íze, így akár önmagában, akár ebben a receptben is bátran használható! + 100% KÖRNYEZETBARÁT CSOMAGOLÁSBAN vár! :))
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 10 perc |
Pihentetés | 2-3 óra |
Mennyiség |
szelet
|
- 100 gramm cukormentes zabkeksz
- 50 gramm kókuszzsír
- 15 gramm édesítőszer
- 200 gramm light mascarpone
- 200 gramm cukormentes habtejszín
- 100 gramm túró
- 1 csomag habfixáló
- fél vaníliarúd kikapart belseje
- 220 gramm mangó
- 10 gramm édesítőszer
- 2 dl kókusztej
- 20 gramm Peak mangós kollagén italpor
- 1 csomag cukormentes tortazselé (12 g)
Hozzávalók
Hozzávalók az alaphoz (15 cm átmérőjű tortaformához):
Hozzávalók a krémhez:
Mangós réteg:
Zselé hozzávalók:
|
- Az alaphoz a kekszet ledaráljuk és az olvasztott kókuszzsírral összekeverjük. Egy kicsi, körülbelül 15 cm-es átmérőjű tortaformába nyomkodjuk.
- A mangót apró kockákra vágjuk és édesítőszerrel közepes hőfokon gyakran keverve puhára főzzük.
- Közben a mascarponét, túrót, édesítőszert, vaníliát, habfixálót elkeverjük és hozzáadjuk a felvert habtejszínt is.
- Ha szép, homogén a krém rákanalazzuk a kekszes alapra és eloszlatjuk.
- Amint kellően puha a mangó rátesszük azt is a krémre, hogy mindenhová jusson.
- Utolsó lépésként a kollagén italport elkeverjük a kókusztejben és elkezdjük melegíteni.
- Ha már forr levesszük a tűzről, elkeverjük benne a tortazselét és további egy percig kevergetjük közepes lángon. Nem kell megvárni amíg kihűl, rakjuk rá azonnal a krémre.
- Pár óra a hűtőben és már szeletelhetjük is.