A reform konyha rögös útjain… mit tegyünk ha nem sikerült full-osra az alkotásunk?
> Peak-praktika sütéshez! Ha sütünk, akkor leggyakrabban két dologgal kell szembenéznünk – jó esetben. Az egyik, hogy tökéletes a művünk, és attrakciónkat mutogatjuk fűnek-fának – miközben büszkén felvállalhatjuk, igen, tudunk mi egészséges összetevőkből is minden érzékszervet gyönyörbeejtő sütit sütni…
Na ez az egyik eset. A másik, hogy bár finom a kreálmányunk – hiszen jó cuccokat toltunk bele… – ámde állaga, külseje-belseje nem érdemli meg a rivaldafényt.
De! Mi akkor a teendő? Nem, nem könnyeket visszafojtva dobjuk a kukába… hiszen finom és egészséges a cucc! Csupán átértelmezzük a receptet! Így lehet palacsintából császármorzsa, kekszből granola… vagy muffinból pohárdesszert? 🙂
> Peak-tipp: kevésbé kísérletező lelkű, labilis lelkiállapotú vagy, ha sütésről van szó? Menj biztosra! Peak Whey Cake porból könnyen is tökéletesen tudsz piskótát gyártani!
A következő recept tésztája is muffin gyökerekből táplálkozik – a bevezetővel ellentétben ez pont egy sikeres sütés volt… ámde a fentieket nem árt ha bevésed…Hiszen a reformkonyha rögös útjain bármikor hasznát veheted.
Szóval, akkor a mai recept!
Ennek a poharas desszertnek az alapját egy korábbi muffin receptem adja: a fehérjés-mogyoróvajas muffin, aminek a tetejére BCAA-s meggyes öntetet készítettem.
Na, most az öntet nem kell rá, sőt az sem kell, hogy szépen muffin formákban készüljön a süti, mert úgyis darabokra lesz szedve. 😀 ( – szóval láthatod, amit írtam…ez akár egy elrontott formájú, állagú muffin utóélete is lehetne..:) – szerk.)
De itt nagyon finom a tészta, ezért lett kipróbálva más közegben is!
Most kétféle fehérjés krémet készítettem hozzá: az egyik csokis, mogyoróvajas, sűrűbb, energiadúsabb, a másik egy ír krémlikőrös, könnyedebb öntet.
Egy ilyen édesség egy egész étkezésre elegendő, ugyanis minden tápanyag megvan benne: a zabos-banános muffin adja a szénhidrátokat, a mogyoróvaj az egészséges zsírokat az öntet pedig a fehérjét.
Akkor elsőnek a kiindulási pont: a fehérjés mogyoróvajas muffin receptet ITT találjátok meg! – de igazából bármilyen tökéletes/vagy attól messzebb álló tésztából megoldhatod!
Előkészítés | 10 perc |
Mennyiség |
pohár
|
- 2 db mogyoróvajas fehérje muffin
- 1 evőkanál Peak Peanut Butter mogyoróvaj
- 1 evőkanál Peak Yummy Protein Mályvacukros-csokis keksz
- 1 teáskanál zsírszegény kakaópor
- 1 evőkanál Peak Slim Secret Protein fehérjepor zsírégetőkkel Ír krémlikőr 1000g
Hozzávalók
|
- A muffinokat szedd kis darabkákra vagy kockázd fel.
- A Yummy proteint keverd össze a kakaóporral, a mogyoróvajjal és egy kevés vízzel: épp annyival, hogy sűrű, csokis-mogyoróvajas krémet kapj. A Yummy protein elég sűrű, krémes állagú.
- Egy pohár aljába szórj egy réteg sütidarabkát, majd erre jöhet egy kanálnyi fehérjés-mogyivajas krém. Utána újra muffin kockák, majd megint krém, és megint süti.
- A végén a tetejére ír krémlikőr ízű öntet kerül: ehhez egy evőkanálnyi Slim Secret Proteint keverj össze egy kis vízzel, úgy, hogy kicsit folyós legyen, de ne annyira híg, mintha az edzés utáni turmixod készítenéd. 😉 Ezt öntsd a pohárdesszert tetejére.
- Azonnal fogyasztható, de ha beteszed a hűtőbe és hagyod összeérni az ízeket, még jobb lesz!