Unod a megszokott ízeket, de a sütő előtt sem szeretsz sokat álldogálni? Akkor próbáld ki a legújabb Peak nasit! Sütés nélküli túrótorta, ezúttal a nem megszokott, de annál finomabb kávé-banán duóval!
Unod a megszokott ízeket, de a sütő előtt sem szeretsz sokat álldogálni? Akkor próbáld ki a legújabb Peak nasit! Sütés nélküli túrótorta, ezúttal a nem megszokott, de annál finomabb kávé-banán duóval!
-+=
Olvasási idő:< 1perc
A sütés nélküli torták hódítanak! Kávé és banán? Nem megszokott, de annál menőbb párosítás! Teszteld le, még a sütőt sem kell beizzítani – vagy épp milyen jól jön, ha az épp foglalt, mert desszertre vágysz, de a Párod épp abban süti a malackáját :)))
Tápanyagadatok
Kávés banános keksztorta
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 191Ebből zsírsavak (kcal) 63
% DV (napi érték)*
Összes zsír 7,1g11%
Szénhidrát 21,5g7%
Fehérje 11,1g22%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
Black Friday! 33% OFF Mindenre a PeakShopban + 1 doboz Cukimentes Szaloncukor is a Tiéd!
A kekszet, édesítőszert aprítógépbe tesszük. Ledaráljuk őket majd hozzáadjuk a mandulatejet, kávét és a banán aromát. Ismét darálunk egyet. Itt már kezd összeállni az egész. Amikor már kellően összenyomható, de már nem tapad a kezünkhöz, kész van a torta alapja.
Ezt az alapot belenyomkodjuk a tortaformánkban. Majd elkészítjük a felső réteget. A túrót, mandulatejet, fehérje port csomómentesre (krémesre) keverjük a gép segítségével.
Ha ezzel megvagyunk, a zselatint 5-6 evőkanál meleg vízben felolvasztjuk. A felolvasztott zselatint összekeverjük a túrós krémmel. Majd ráöntjük a kekszes alapunkra.
Egyenletesen elosztjuk és a tetejére házi fahéjas granolat teszünk és banán darabokat. Az egészet pedig csoki öntettel leöntjük, ami a következő módon készül el. Banános holland kakaóport egy kevés vízzel, édesítőszerrel sűrűre keverjük, és ezt öntjük rá a tortánk tetejére.
Ha mindennel megvagyunk, akkor mehet a hűtőbe. Pár óra várakozás után a túrós krém kellően megszilárdul.
Patócs Gábor vagyok, a PG’s kitchen Instagram és Facebook oldal kezelője. A testépítés és az egészséges életmód évek óta fontos részét képezi életemnek. Nem tartom magam utóbbi megszállottjának, sokkal inkább egy egészséges egyensúly fenntartására törekszem és ezt a látásmódot igyekszem átadni Követőimnek is. A rohanó hétköznapokban egyszerű, gyorsan elkészíthető (nem utolsó sorban kevés mosogatnivalóval járó), ellenben mégis látványos süteményeket, ételeket igyekszem készíteni. Mindezeket könnyen beszerezhető, minőségi hozzávalókból. Természetesen kíváncsiságom kielégítésére is törekszem, így időnként szívesen kísérletezek kevésbé ismert alapanyagokkal, tapasztalataimat pedig szeretném megosztani Veletek is. Az ételek elkészítése mellett, a gasztrofotózás rejtelmeibe is szenvedélyesen belevettem magam, hogy a legimpozánsabb képekkel tudjam bemutatni Nektek receptjeimet.