-+=
Olvasási idő: 2 perc

Méteres kalácsot készítünk, DE rostban gazdagon, csökkentett szénhidrát tartalommal, cukormentesen! Nem nehéz recept – és teljesen megállja a helyét a diétában – mert ugye Karácsony idején sem kell cukorsokkot kapni 🙂

Ha pedig szeretnél még egy GYORS karácsonyi receptet – amivel amúgy a kalácsod is dekorálhatod, NÉZD MEG A VIDEÓT! A rénszarvasos kekszek pedig a Peak Choco Heaven kekszmámorából készültek – igazából ez egy brutálfinom boldogságbomba… ahogy roppan a keksz, olvad a csoki… egy falat mennyország – cukormentesen… Ajándékba adni is MENŐ!!!

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

A videóban ÉLŐBEN megmutatom, milyen egyszerűen elkészül! Gyere, megcsinálhatjuk EGYÜTT is!

 

Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 20 perc
Pihentetés 2-3 óra
Mennyiség
rúd
Hozzávalók
A krémhez
  • 2 csomag puncs pudingpor
  • 5 dl cukrozatlan kókusztej
  • 30 dkg mascarpone
  • ízlés szerint édesítő
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 20 perc
Pihentetés 2-3 óra
Mennyiség
rúd
Hozzávalók
A krémhez
  • 2 csomag puncs pudingpor
  • 5 dl cukrozatlan kókusztej
  • 30 dkg mascarpone
  • ízlés szerint édesítő
Elkészítés
  1. A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját elkeverjük az édesítőszerrel, langyos vízzel és a mascarponeval. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztkeveréket, végül beleforgatáshoz a tojásfehérjehabot is.
  2. A tésztát 2 részre osztjuk, az egyik felében a fehércsokoládékrémet, másikban az étcsokoládékrémet keverjük el. A fehér és barna tésztát külön-külön sütőpapírral bélelt őzgerinc formába öntjük, majd 170°C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
  3. Ha kisült, formából kiborítjuk,hagyjuk kihűlni.
  4. A pudingot a leírás szerint megfőzzük a kókusztejjel és almacukorral, ha teljesen kihűlt, hozzákeverjük a mascarponét és botmixerrel sima krémmé mixeljük. A fehér és a barna tésztát 1cm-es szeletekre vágjuk, miután eltávolítottuk a sütőpapírt. (A gerinc forma adja a vágandó felületet)
  5. Felváltva megkenjük a szeleteket krémmel, összeillesztjük a 2 egész rudat.
  6. A maradék krémet nyugodtan kend a rudak külsejére (vagy kanalazd be), a csokoládét a tejszínnel 1-2 percre mikróban krémesre melegítjük, majd a sütire öntjük, egyenletesen eldolgozzuk rajta.
  7. Ezután hűtőszekrénybe helyezzük. Ha a csoki megdermedt, forró vízbe mártott éles késsel átlósan felszeleteljük. Így lesznek csodaszép és mutatós színes, csíkos méteres kalács szeleteink.

Még egy videós karis recept ITT!

szénhidrát csökkentett kalács

szénhidrát csökkentett méteres kalács

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.