Ég a gyomrod? Vesd be a lúgosító szódabikarbóna trükköt!

szodabikarbonaA szódabikarbóna meglepően sokféle módon alkalmazható: a konyhában, főzéskor, a háztartásban számos helyen, de különösen gyomorégés, emésztési gondok ellen, és a kellemes lehelet, a fehérebb fog célja sem áll messze tőle. Mindig tarts belőle otthon! Íme néhány ok, amiért a szódabikarbóna rendszeres használata ajánlható.

Szódabikarbóna

Tisztítja a kezed

Nedvesítsd be a kezed és enyhén dörzsöld be szódabikarbónával, mintha csak beszappanoznád. Meglepődve tapasztalhatod, hogy kezed bőre tiszta és lágy lesz tőle.

Ha pedig fehéríteni szeretnéd a körmeindet, körömápolás előtt áztasd be egy tál langyos vízbe, melyhez 3 evőkanál szódabikarbónát adj.

Szagelnyelő

Noha szagtalan, a szódabikarbóna egyik jó tulajdonsága, hogy képes elnyelni a legzavaróbb illatokat is, mert semlegesíti a baktériumok okozta savas anyagokat. Hasznos a hűtőben, a beépített szekrényben, de dezodorként is használhatod.

Egy kevés port dörzsölj be a hónaljadba vagy a lábfejedbe, és máris elfelejtheted az izzadságszagot. Beszórhatod a cipődbe is, majd hagyd állni benne egész éjszaka: nemcsak, hogy szagtalanítja a lábbelit, de megakadályozza a későbbi lábgombásodást is.

Lúgosító szódabikarbóna

Könnyíti az emésztést

Ég a gyomrod? Nehezen emésztesz? Könnyen segíthetsz rajta! Oldj fel egy kávéskanál szódabikarbónát egy pohár vízben, és idd ki egy hajtásra! Ilyenkor olyan puffadást enyhítő oldatot kapsz, mely lúgos kémhatásának köszönhetően stabilizálja a pH-értéket, és megszünteti a túlzottan savanyú kémhatást. Ha érzékeny vagy erre, főzés közben is tehetsz egy késhegynyi szódabikarbónát az ételbe, amitől a nehezen emészthető vagy savas hatású hozzávalók (paradicsom,gyümölcsök stb.) könnyebben emészthetők lesznek

Fertőtlenít

Nem is gondolnál rá, de a fésűk, kefék, manikűrkészlet, smink-ecsetek, szivacsok és más hasonló eszközök a baktériumok melegágyai lehetnek. Alapos tisztítás, fertőtlenítés céljából tedd azokat speciális áztató lébe: egy mosdókagylónyi vízbe keverj 8 evőkanál szódabikarbónát. Hagyd benne állni tisztítandó tárgyaidat egy éjszakán át, majd öblítsd másnap reggel.

…és még:

-Megőrzik élénk színüket a zöldségek, ha főzéskor kevés szódabikarbónát is szórsz a vízbe.

-Keményebb és tartósabb marad a tejszínhab, ha felverés előtt egy csipetnyi szódabikarbónát teszel bele.

-Mindenfajta rovarcsípésre kiváló – a szódabikarbóna kevés vízzel keverve hatásos fájdalom- és duzzadtságcsökkentő.

-Mosatlan gyümölcsöt soha ne fogyassz. Tiszta víz helyett azonban javasolt 1-2 evőkanál szódabikarbónát és egy liter víz keverékét használni a mosáshoz.

-A sütemények összeállításánál fele sütőport és fele mennyiség szódabikarbónát használj, szép egyenletes lesz a tészta.

-Ha nehezen fő meg a marhahús, tegyél a vízbe egy késhegyi szódabikarbónát. Más húsra is érvényes ez az eljárás.

-Ha kemény a víz, szórj a fürdővizedbe 10 dkg szódabikarbónát, mert annak vízlágyító hatása van.

-Leégett étel maradványait eltüntetheted, ha az edényben kevés vízbe
kevert szódabikarbónát forralsz. Ha kihűlt,könnyen kitisztíthatod a lábast.

-A csempére tapadt makacs szennyeződéseket nedves rongyra szórt
szódabikarbónával dörzsöld le. A WC-kagylóba szórj szódabikarbónát, majd csutakold ki kefével.

-Két púpozott kiskanál szódabikarbónából és egy kiskanál citromléből vagy vízből készíts sima pépet. Ezzel moss fogat, majd hideg vízzel öblögess. Fehéríti a fogzománcot.

-Ha hajmosás előtt egy maroknyi szódabikarbónát dörzsölsz a száraz fejbőrbe, megszabadít a korpától.

Te mire használod a szódabikarbónát?

szodabikarbona-tasak

 

 

 

 

Peak Girls – olvasói bejegyzés, Pajor Szilvia

Tudj meg többet arról, hogyan lehetsz még szebb a Google+ oldalunkon!

Pajor Szilvia

Pajor Szilvia

Már 5 éve fogyasztom a Peak termékeket, és sok-sok tapasztalatom keletkezett eközben. A gyakorlati tapasztalataimat osztom meg Veled!
Pajor Szilvia
Termékek a Peak Shop kínálatából!
Hozzászólások
Ég a gyomrod? Vesd be a lúgosító szódabikarbóna trükköt!
0 szavazat, 0.00 átl. szavazat (0% pont)

Fontos a véleményed! Itt vagyunk, ha van kérdésed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Hozzászólás elküldése előtt kérled add meg a helyes számot *

Ég a gyomrod? Vesd be a lúgosító szódabikarbóna trükköt!
0 szavazat, 0.00 átl. szavazat (0% pont)
735
Blog
, ,