A lecsó. Egy olyan házias jellegű étel, amelyet minden magyar ember ismer és szeret. Egyetlen baj vele, hogy van néhány hozzávaló – a napraforgó olaj vagy zsír és a kolbász -, amely nem feltétlenül illik bele az egészséges életmódba. Egy kis változtatással azonban ez is megoldható. Turbózd fel egy kicsit a lecsót! Nézd meg, hogyan lehet egy igazán tartalmas ételt készíteni, ami még fehérjében is gazdag. Sportolóknak kötelező!
Lecsó
Hozzávalók:
- 500 g csirkemell vagy pulykamell
- 1 fej lilahagyma vagy vöröshagyma
- 3 db paradicsom
- 2 db étkezési paprika
- 1 db erős paprika (opcionális)
- barnarizs vagy jázmin, basmati rizs
- fűszerek (só, bors, pirospaprika, rozmaring, kakukkfű)
- kókuszzsír vagy olajspray
Diétás lecsó recept
Elkészítése:
1. A húst mosd meg és kockázd fel, Fűszerezd be ízlés szerint, jól masszírozd bele a húsba.
2. A hagymát pucold meg, szintén kockázd fel.
3. Hevíts fel egy kis kókuszzsírt egy lábasban, és pirítsd meg a hagymát üvegesre.
4. Add hozzá a húst, süsd át.
5. Vágd fel a paradicsomot és a paprikát, fűszerezd meg egy kicsit, majd add hozzá a húshoz.
6. A végén mehet hozzá az erős paprika is.
7. Menet közben főzd meg a rizst.
8. A rizsre szervírozd rá a húst a zöldségekkel.
Láthatod, hogy nem bonyolult, egyszerűen el tudod készíteni Te is. Jó étvágyat hozzá!
Peak Man – Legény Árpi, olvasói bejegyzés
Tudj meg többet a súlyod menedzseléséről a Google+ oldalunkon!