-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Te is szereted a fasírtot, de nem akarsz a hagyományos, sertéshúsból készültet fogyasztani? Itt egy alternatíva, ezúttal pulykából, köretnek pedig már a középkor óta ismert növény, a hajdina lesz.

Diétás fasírt

Hozzávalók:

Diétás pulykafasírt

Elkészítése:

Dolgozzon helyetted a Zsírégetőd! A Munka Ünnepére: 33% OFF a Peak Zsírégetőidre!

  1. Keverd össze a húst a tojásokkal, a zabpehelyliszttel.
  2. Fűszerezd ízlésed szerint.
  3. Vizezd be a kezed és gyúrj kisebb, nagyobb golyókat.
  4. Hevíts kókuszzsírt egy serpenyőben és süsd ki benne a fasírtgolyókat.
  5. A hajdinát kétszeres mennyiségű vízben főzd meg, fedő alatt, míg meg nem puhul. A főzővizet enyhén sózd meg és kipróbálhatod, hogy egy kis bazsalikomot és majorannát is szórsz bele, ami nagyon jól illik hozzá.

A hajdina zsírmentes, nem tartalmaz glutént, viszont B1-, B2-, C-, és E-vitamin található benne. Kitűnő fehérjeforrás és gazdag ásványi anyagokban, mint a cink, réz, mangán, magnézium és kalcium. Jótékonyan hat a koleszterinszintedre és a vérnyomásodra valamint magas rosttartalmának köszönhetően az emésztésed is támogatja.

Érdemes időnként a rizs helyett étrendedbe a hajdinát is beillesztened!

Back for lunch after 8 hour climb

Vidd bátran, örülünk, hogy adhatunk neked!