Fasírt-malac helyett pulykából, köret-rizs helyett hajdina

Te is szereted a fasírtot, de nem akarsz a hagyományos, sertéshúsból készültet fogyasztani? Itt egy alternatíva, ezúttal pulykából, köretnek pedig már a középkor óta ismert növény, a hajdina lesz.

Diétás fasírt

Hozzávalók:

Diétás pulykafasírt

Elkészítése:

  1. Keverd össze a húst a tojásokkal, a zabpehelyliszttel.
  2. Fűszerezd ízlésed szerint.
  3. Vizezd be a kezed és gyúrj kisebb, nagyobb golyókat.
  4. Hevíts kókuszzsírt egy serpenyőben és süsd ki benne a fasírtgolyókat.
  5. A hajdinát kétszeres mennyiségű vízben főzd meg, fedő alatt, míg meg nem puhul. A főzővizet enyhén sózd meg és kipróbálhatod, hogy egy kis bazsalikomot és majorannát is szórsz bele, ami nagyon jól illik hozzá.

A hajdina zsírmentes, nem tartalmaz glutént, viszont B1-, B2-, C-, és E-vitamin található benne. Kitűnő fehérjeforrás és gazdag ásványi anyagokban, mint a cink, réz, mangán, magnézium és kalcium. Jótékonyan hat a koleszterinszintedre és a vérnyomásodra valamint magas rosttartalmának köszönhetően az emésztésed is támogatja.

Érdemes időnként a rizs helyett étrendedbe a hajdinát is beillesztened!

Back for lunch after 8 hour climb

Legény Árpád

A Peak tartalomfejlesztője vagyok és biológus. 2011 óta foglalkozom informatikával is, azaz a Peaknél mindenféle elemzéssel járó munkát szeretettel végezhetek.
Termékek a Peak Shop kínálatából!
Hozzászólások
Fasírt-malac helyett pulykából, köret-rizs helyett hajdina
1 szavazat, 4.00 átl. szavazat (84% pont)

Fontos a véleményed! Itt vagyunk, ha van kérdésed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Hozzászólás elküldése előtt kérled add meg a helyes számot *

Fasírt-malac helyett pulykából, köret-rizs helyett hajdina
1 szavazat, 4.00 átl. szavazat (84% pont)
969
Blog
, ,