-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Emlékszel még gyermekkorod közkedvelt ételére a tejbegrízre, avagy tejbepapira? A menzán előszeretettel tálalták fel az óvodában és suliban egyaránt, de gondolom a nagymamád is sokszor készített neked vacsorára. Akkor még mit sem törődtél a kalóriákkal és az alapanyagok tudatos felhasználásával, viszont a hagyományos tejbegríz már nem állja meg a helyét a diétádban. Nos, itt egy sokkal egészségesebb és tápanyagban gazdagabb változat, akár edzés utánra is.

(Az adatok 1 adagra vonatkoznak):

33% OFF mindenre a Peakshopban! Szabadságra ment a grafikusunk! + Sör és Fagyi kupon is a Tiéd!

  • 30 gramm zabkorpa (darált zabpehellyel is megoldható valószínűleg, de a zabkorpa adja vissza az igazi “grízfeelinget”)
  • 3 dl víz
  • folyékony édesítő
  • 1 adag vaníliás fehérjepor
  • pici fahéj (ez a végén is bele/rá kerülhet)

Elkészítés: Pofon egyszerű, nem kell érte a nagymamát ugrasztanod. A fehérjeport keverd el a vízzel majd a zabkorpával és édesítővel, majd tedd fel főni. Addig főzd, amíg gríz állagú nem lesz. Ha nem követsz nagyon szigorú diétát, víz helyett zsírszegény tejjel is elkészítheted, a végeredmény finomabb lesz. Hagyd egy kicsit hűlni és szórd meg fahéjjal vagy  eritrittel elkevert zsírszegény kakaóporral (tökéletesen helyettesíti a cukros kakaó formációt).

Akár ezzel indítod a napod, vagy este edzés után fogyasztod el, nagyszerűen visszaidézi majd gyermekkorod legjobb perceit.

dietas_tejbegriz_feherjepor

Tejbegríz

Diétás tejbegríz

Vágj bele a futásba és éld át akár életed ELSŐ MARATONJÁT! Töltsd le INGYEN a felkészülésedhez!