A vegyiparnál sokkal átláthatatlanabb dolgokat etet meg velünk a természet.
Amikor élelmiszer vásárlásról van szó, könnyű megijedni attól, hogy az ember megfordítja a csomagolást, és az összetevők közt csupa fura vegyszert talál.
Egészség
Sőt, a táplálkozási tanácsadók is azt szokták mondani: ne együnk meg olyan dolgot, amelynek nem ismerjük természetes anyagként az összetevőit. Van bennünk egy olyan „érzet”, hogy a természetes dolgok egyszerűek, a vegyipar és a génsebészet termékei pedig bonyolultak, ismeretlenek, idegenek.
A vegyipar túl egyszerű.
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
Egészség természetesen
De a valóság ennek inkább éppen a fordítottja, mint egy ausztrál kémiatanár nemrég rávilágított híressé vált képsorozatával. Ebben bemutatja egy banán, egy tojás és egy áfonya teljesen természetes összetevőit, amelyek egy chips hátoldalán szereplő listánál mondjuk jóval hosszabbak és rémisztőek.
„Ezzel a grafikával azt szeretném ábrázolni, hogy az úgynevezett természetes ételek általában sokkal bonyolultabbak mindennél, amit a laborban elő tudunk állítani”
Forrás: fn.hir24.hu
Peak Hungary
Tudj meg többet a súlyod menedzseléséről a Google+ oldalunkon!