-+=
Olvasási idő: 2 perc

Mindenki tudja, hogy a vörösbor egészséges, sőt kis mennyiségben orvosság! Egy tanulmányban kimutatták, miszerint a benne levő antioxidáns a Resveratrol nagymértékben hozzájárul a bor egészségre gyakorolt jótékony hatásához, azonban a tényleges csodahatóanyag kilétét még a mai napig kutatják.

Mi is az a Resveratrol és mi köze a vörösborhoz? Legnagyobb mennyiségben a vörös szőlő és kék szőlő héjában, illetve az áfonyában, valamint az ezekből készült italokban, elsősorban a vörösborban található meg. Egyre több étrend-kiegészítő összetevője, az egészségre gyakorolt kedvező hatásának köszönhetően. Olyan betegségek kialakulását segít megelőzni, mint az infarktus és egyéb szívbetegségek, valamint az agyvérzés.

Sok benne az antioxidáns, képes közömbösíteni a szabad gyököket a szervezetben! Ezzel segít az öregedés lassításában és a vérrögök kialakulásának meggátlásában! A borok resveratrol tartalma attól függ, mennyi benne a szőlőhéj. A fehérbor készítése során eltávolítják a szőlő héját, ezért tartalma minimális. A mértékletes vörösbor fogyasztás   csökkenti a szívbetegségek és az érrendszeri megbetegedések kialakulását.

Csak a HÉTVÉGÉN: Beérkezett a VEGAN Createston! 33% OFF az összes Createstonokra!

Természetesen ezeknél az eredményeknél nem álltak meg a tudósok, és tovább vizsgálódtak. Hosszas kutatások kimutatták, hogy nem csökkenti szignifikánsan a szívbetegségek vagy a rák kialakulását. A vizsgálatban 783 egészséges férfi és nő vett rész. mindannyian 65 évesnél idősebbek voltak, és mindannyian kis faluban éltek a Chianti régióban. Azért ezen a területen vizsgálódtak, mert itt bizonyosan rendszeresnek mondható ennek az antioxidánsnak a fogyasztása, hiszen közel minden nap fogyasztanak vörösbort az itt élők. 11 évig tartott a kutatás, ezalatt a vizsgált személyek 27%-a lett szívbeteg, 2%-a rákos.

A többiek vagy egészségesek maradtak, vagy pedig a korukat tekintve elhaláloztak!

Miután figyelembe vették a kor, a nem és egyéb befolyásoló tényezőket, kiderült, hogy semmivel sem lettek kevésbé betegek azok, akik nagyobb mennyiségben fogyasztották a resveratrolt, mint akik nem. A tanulmány nem azt vitatja, hogy nincs jó hatással a szervezetre, hanem azt mutatta ki, hogy az idősebbeknél nincs jelentős befolyással a betegségek kialakulására, illetve az élethosszra.

Természetesen ezzel nem dobták kukába azt a tényt,  hogy a vörösbor és a fekete csoki egészséges, és jó hatással van a szervezetedre, csak valószínűsítik, hogy nem csupán önmagában ez az összetevő bír pozitív hatással. Valószínűleg valami mással együtt fejtik ki ezt a kedvező “mellékhatást”, viszont, hogy pontosan melyik is az a másik összetevő, még kutatják…

Mit gondolsz? Te is előszeretettel fogyasztod a vörösbor – étcsoki kombót?

Vörösbor

Vörösbor hatásai

Vidd bátran, örülünk, hogy adhatunk neked!