Télen mindannyian vágyunk egy kis „lélekmelengetésre”. Ezt most egy klasszikus recepttel fogjuk elérni, méghozzá gombából. Fogyasztása minimális kalóriabevitellel jár, fehérjéje pedig tartalmazza az összes esszenciális aminosavat. A legtöbb gomba 90% vizet, nagyon kevés szénhidrátot tartalmaz. Így bátran eheted, ha éppen diétázol is.
Gombaleves
Hozzávalók:
- 250 g csiperkegomba
- 1 fej vöröshagyma
- 0,5 liter víz
- só, bors, fűszerek ízlés szerint
- kókuszzsír
Gombaleves diétásan
Elkészítése:
1. Pucold meg a hagymát, vágd fel karikákra
2. Mosd le a gombát és vágd fel apró darabokra és néhányat hosszában, szeletekre.
3. Ezt a pár darabot tegyél félre, ezt fogod majd chipsnek kisütni.
4. Egy lábosban hevíts egy kis kókuszzsírt és dinszteld meg a hagymát
5. Ha a hagyma elkészült, dobd rá a gombát és párold meg. Jó sok vizet fog ereszteni, ebben párold.
6. Ha a leve már elfőtt, öntsd hozzá a vizet és abban főzd, míg megpuhul. Fűszerezd ízlés szerint, mindenképpen sózd meg.
7. Közben egy serpenyőben süsd aranybarnára gombaszeleteket.
8. Ha megfőtt a leves, egy botmixerrel – vagy egy turmixgépbe is öntheted – pépesítsd.
9. Szórd rá a gombachipseket.
Próbáld ki Te is ezt az egyszerű receptet!