-+=
Olvasási idő: 2 perc

Sokan mondják, hogy el kell hagynod a süteményeket, édességeket, ha testépítést folytatsz vagy akár diétázol. Nos, itt egy jó recept, arra az esetre, ha figyelsz az alacsony cukor- és zsírfogyasztásra, de ezek mellett mégis szeretnél egy ínycsiklandó édességet elfogyasztani.

Hozzávalók a pite tésztához:

Hozzávalók a töltelékhez:

Dolgozzon helyetted a Zsírégetőd! A Munka Ünnepére: 33% OFF a Peak Zsírégetőidre!

  • 4-5 nagyobb alma
  • fahéj
  • édesítő – ízlés szerint, attól függően, mennyire édesre szeretnéd
  • 1 ek. vanília aroma
  • 50 g vaníliás fehérjepor – kazein, vagy kevert típus

A tészta hozzávalóit tedd egy tálba, majd gyúrd össze. Ha szükséges, adhatsz hozzá kevés kókusztejet (először úgy tűnhet, nem áll össze). Vedd két részre, és pihentesd a tésztát 30 percet.

Addig készítsd el a tölteléket. Az almát pucold meg, reszeld le. Ízesítsd fahéjjal és édesítővel, majd tedd fel párolni. Miután alaposan megpuhult, a fehérjeport keverd ki kevés vízzel és öntsd hozzá az almához. Keverd össze, még egy kicsit hagyd a tűzön. 2-3 perc után le is veheted, és tedd félre hűlni.

Addig a tésztát nyújtsd ki, egyik felét tedd a kókuszzsírral kikent tepsibe. Jöhet rá a töltelék, majd fedd be a tészta másik felével. Szurkáld meg villával, kend meg tojássárgájával és előmelegített sütőben süsd aranybarnára. Ez sütőtől függően kb. 30-40 perc lesz, 180 fokon.

Várd meg azért, amíg kihűl, mert gyomorfájdalom lesz a következménye, ha forrón neki is esel!

almas-pite-suti-gyuros

Almás pite

Almás pite gyúrós

Vidd bátran, örülünk, hogy adhatunk neked!