-+=
Olvasási idő: 4 perc

A zsíros ételek nagy örömünkre, egyre jobban hasítanak a férfi étrendekben is. 7 has laposító, zsíros étel – ami tehát finom is!

Pongyolán, de teljesen érthetően fogalmazva a has laposítás abból ered ilyenkor, hogy ezekből az ennivalókból KEVÉS is elég. Ilyenkor a térfogatilag is kisebb helyet foglaló harapnivaló, nem tágítja a gyomrunkat.

Ha a magas szintű diétáról beszélünk, amikor az utolsó 5 kg az amitől haladéktalanul meg akarunk szabadulni, akkor azt mondom, hogy csak a 2-ik pontban lévő DOLOG az, ami korlátlan mennyiségben fogyasztható az alábbi 7 féle zsíros finomság közül.

Mi ez a 7 szuperkaja, ami finom és diétás egyszerre?

1. Fekete csokoládé (legalább 70% kakaótartalmú)

Annak ellenére, hogy a fekete csokoládé technikailag magas kalóriatartalmú, nagyon egészséges lehet. Ha olyan férfi vagy, aki szereti az édességeket, ezzel a csokival dolgozhatsz. 1-2 kocka csokiban kb. 30-40 kalória van. Figyelj a magas kakaótartalomra, és a címkéken a magas zsírtartalmat ellenőrizd elsősorban és csak aztán a szénhidráttartalmat. A sötét csokoládé magas zsírtartalommal nem fogja befolyásolni a vércukorszintedet jelentős mértékben, ellentétben a többi édességgel.

Az ilyen csokoládék tartalmaznak egy olyan egészséges antioxidánst, amit teobrominnak hívunk. A sötét csokoládé magas zsírtartalma kizárólag a természetes zsírtartalomból származhat, amely a kakaóvajban van. Más hozzáadott zsírt tartalmazó csokoládé nem jó.

Azért jeleztem, hogy legalább 70%-os legyen a csoki kakaótartalma, mert minél magasabb ez a szám, annál alacsonyabb a cukortartalom benne. Igaz, hogy a 80% kakaótartalmú csoki már viszonylagosan kesernyés ízű és kevésbé édes. Ha ezt az ízt szereted, ez még biztonságosabb az alkatod szempontjából. Csak ne felejtsd el, hogy a mennyiségre ügyelj!

Ilyen csokiból készült korábban az összes Peak bonbon. 

2. Kókusztej, kókuszolaj, kókuszliszt – már megint az MCT olaj!

A kókusztej és a kókuszolaj olyan telített zsírokat tartalmaz, amelyeket közepes láncú triglicerideknek hívunk. Röviden MCT. Az MCT-ről már rengeteget írtunk, és a kókusz ereje ebben áll. A kókuszolaj, a fehér kókusz húsból származtatott olaj. A kókuszolaj egészségvédő hatásainak nagy hányada a magas MCT tartalmának köszönhető. A kókuszolaj, ugyanúgy mint a többi növényi olaj hidrogenizálatlan formában alkalmas az egészséged megőrzésére. A hidrogenizált kókuszolaj nem rendelkezik egészségvédő hatékonysággal – ezt ne is vedd meg.

Az MCT olaj tehát nem kókuszolaj, hanem a kivont közepes láncú trigliceridek gyűjteménye. Ezek a zsírsavak telített zsírsavak, és a láncuk 6-12 szénatom hosszúságú. Az MCT olaj és a kókusz származékai között az a különbség, hogy az MCT olaj, ugyanúgy mint minden más táplálék kiegészítő hatalmas dózist és tisztított hatóanyag mennyiséget tartalmaz.

Az MCT és a kókusz laurinsavat tartalmaz, amely nagyon erős immunrendszer erősítő anyag. Az MCT hatalmas előnye, hogy nagyon finom, ám a szervezeted NEM KÉPES elraktározni. Gyakorlatilag bármennyit ehetsz belőle, nem hizlal.

Dolgozzon helyetted a Zsírégetőd! A Munka Ünnepére: 33% OFF a Peak Zsírégetőidre!

A kókusztej és a kókuszolaj mellett egészséges választás a kókuszliszt sütéshez. A kókuszliszt extrém magas rosttartalommal bír. Szinte a teljes szénhidráttartalma rost és nem keményítő. További előnye, hogy magas a fehérjetartalma más lisztekhez képest és gluténmentes. Tudnod kell, hogy amennyiben sütésre adnád a fejed, a kókuszlisztet MÁS liszttel össze kell keverned, különben minden nedvességet felszív. Keverheted mandulaliszttel vagy quinoa liszttel egyenlő mennyiségben.

3. Vaj (lehetőleg bio és fűtakarmányon nevelt állatoktól) – ez lehet, hogy új?

Igen, ez az új trend. A sima állagú biovaj (vaj, ÉS NEM a margarin) jót tesz a testednek. Finom és NEM KELL KERÜLNÖD amikor diétázol. Sok zavar van ebben a témában.

Nemrégen láttam egy TV show-t, amelyben az egészségtelen zsírokról volt szó, és az első dolog amit mutattak, a vaj volt. Ez azt jelenti, hogy az emberek 99%-ának halvány fogalma sincs arról, hogy a vaj (biovaj) az egészséges diétád része lehet.

Bőséges mennyiségű tény áll rendelkezésre ahhoz, hogy a VALÓDI vaj valójában jót tesz az alkatodnak:

a. A biovaj nagyon nagy mennyiségben tartalmaz CLA-t, amely rákellenes hatású és segít leégetni a hasadról a felesleget, MIKÖZBEN elősegíti az izomzat épülését.

b. A biovaj ideális egyensúlyban tartalmaz omega 3 és omega 6 zsírsavakat. Ez csak a fűtakarmányon nevelt állatoktól származó vaj esetén igaz.

c. Az ilyen vaj szintén tartalmaz MCT-ket. Ez elnyomja az étvágyadat, ellenőrzés alatt tartja a vércukorszinted, és ezzel nem tudsz elhízni.

d. Az ilyen vaj K2 vitaminban gazdag. A K2 vitamin a D vitaminnal dolgozik együtt. A K2 vitamin általában kizárólag a füvön felnevelt állatok esetében van a tejben és a húsban. Növényi forrásokból szinte kizárt, hogy K2 vitaminhoz jutsz, pedig sok emberben kevés van.

Kerestem Neked ilyen vajat az interneten és kapható. A Kerrygold Ír vaj pont az egyik legjobb. Írd be a keresőbe, elérhető Magyarországon is.

4. Egész tojás, sárgájával együtt (nemcsak a fehérje!)

A legtöbben már tudjuk, hogy a tojás az egyik legmagasabb biológiai értékű étel. Nem csoda: a tojás maga az élet, élet kel ki belőle. Szeretném, ha tisztába kerülnénk azzal, hogy a tojássárgája is szükséges a maximális hatáshoz.

A tojássárgája több mint 90%-ban kalciumot, foszfort, cinket, thiamint, B6 és B12 vitamint és pantoténsavat tartalmaz. A sárgája az összes zsíroldható vitamint tartalmazza, A, D, E és K vitamint, valamint az esszenciális zsírsavakat. A tojássárgája és a fehérje EGYÜTT adja ki a tökéletes aminosav profilt.

Valójában úgy a legjobb a szervezeted számára, ha fehérjét megsütöd és a sárgáját félig nyersen hagyod. Ekkor érvényesül a tojás minden pozitív hatása a testedre.

5. Marhahús – lehetőleg fűtakarmányon nevelt – végre marhapörkölt a diétában!

Még vannak akik úgy hiszik, hogy a vöröshús nem egészséges. Ez azért van így, mert nem értik, hogy az egészséges állatok húsa, egészséges úton hat a szervezetedre.

Nagyon egyszerű: az egészségtelen állatok, egészségtelen húst tudnak adni a számodra. Az egészséges állatok, pedig egészséges húst.

A szupermarketekben kapható hús minőségére most nem térnék ki, mert mindannyian sejtjük. Amit tudnod kell erről a témáról az az, hogy steaket, marhahúst bátran fogyaszthatsz a diétádban, azaz a marhapörkölt igenis elkészíthető a legszigorúbb étrendben is MCT olajjal és EZ coat olajsprayvel.

6. Avokádó – ezt nem gondoljuk a legtöbbet, de mára már megismerkedtünk vele.

Az avokádót szinte mindannyian túl zsírosnak véljük ahhoz, hogy használjuk egy diétás étrendben. A zsírtartalma azonban egészséges és egyszeresen telített zsírokkal lát el. Javaslom, hogy akár a szendvicseidben is használd vagy rántottához, bármilyen húsételhez. Olyan erősen eltelít, hogy jóval kevesebbet eszel avokádóval.

Akár naponta egy felet vagy egy egészet bevághatsz és még mindig csak fogysz.

7. Diófélék: törökmogyi, mogyoró, mandula? Na ezekkel minden diétát ki lehet bírni!

A diófélék 75-90%-ban zsírokat tartalmaznak, sok-sok vitaminnal, ásványokkal és antioxidánsokkal. Magas a fehérjetartalmuk is. Ha ilyeneket eszel, egész egyszerűen nem kívánod a szénhidrátokat. Variálhatod őket, vagy turmixold le a fehérjéddel. Jó trükk, ha 20 perccel evés előtt egy maroknyi ilyen magvat elrágcsálsz. Fele annyit fogsz enni a tányérodról.

Ha kell egy JÓ ketogén étrend, amit edzők készítettek itt találod!

 

hasfogyasztó étel

hasfogyasztó zsíros étel

 

Vidd bátran, örülünk, hogy adhatunk neked!

Referenciák:

Források:

https://www.nature.com/ijo/journal/v31/n12/abs/0803699a.html
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/ptr.5062/full
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1388198105002143
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0026049507001047
http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/07315724.2008.10719737
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0899900704002229
https://www.researchgate.net/publication/238785952_Avocados_monounsaturated_fatty_acids_weight_loss_and_serum_lipids
Avocados_monounsaturated_fatty_acids_weight_loss_and_serum_lipids/
links/0046353123f6ebc303000000.pdf
https://www.annualreviews.org/doi/abs/10.1146/annurev.nutr.21.1.323
http://jn.nutrition.org/content/138/9/1741S.short