Az amerikai gyerekek „vajas-párizsis zsömléje” a mogyoróvajas-lekváros kenyér, ezen nőnek fel, ezt eszik reggelire, ezt viszik az iskolatáskában a suliba, ez a nemzeti eledelük, az alapízük. De nem csak Amerika ragaszkodik hozzá már több mint száz éve, a világ földimogyoró termésének feléből mogyoróvajat gyártanak.
Eszik Kanadában, Ausztráliában és Hollandiában is, sőt, az indonéz konyha is előszeretettel használja fel alapanyagként. Én most egy olyan egyszerű receptet hoztam el neked, amit akár 20-30 perc alatt is elkészíthetsz, és az egész család nagy kedvence lesz.
Hozzávalók:
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
- 5 dkg kókuszzsír vagy csökkentett zsírtartalmú vaj
- 20 dkg 100% Peak Peanut mogyoróvaj
- 10 dkg eritritol
- 10 dkg cukormentes étcsokoládé
- 15 dkg zabkeksz
- 3 ek. rumos-csokis fehérjepor
1. A kekszet turmixgépbe tesszük, és enyhén felaprítjuk. Keverjük hozzá a fehérjeport, adjuk hozzá a megolvasztott kókuszzsírt, a mogyoróvajat és a cukrot, majd addig mixeljük, amíg teljesen össze nem állnak. Az így kapott masszát frissen tartó fóliával kibélelt, körülbelül 20 x 25 centiméteres, lapos tepsibe/edénybe rakjuk, és erős kézmozdulatokkal addig nyomkodjuk, amíg egyenletes nem lesz a felülete.
2. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, lehűtjük, majd a mogyoróvajas massza felületére öntjük. Ezt követően a masszát hűtőbe tesszük, és körülbelül 2 óráig állni hagyjuk. A lehűlt masszát csokiszelet nagyságú darabokra vágjuk.
Ennyi az egész!