Vannak olyan napok az életedben, amikor valami péksüteményszerűséget kívánnál, de tudod, hogy a boltban fellelhető termékek 95%-a vállalhatatlan?! Erre az esetre érdemes néha bekészülnöd. Egyrészt, mert a fogyasztása kicsit eleget tesz az édesség utáni vágyakozásodnak, másrészt mert utána már nem fogod annyira kívánni az édeset. 0% hozzáadott cukor. Szelídebb, nem olyan erős ízvilággal, de kellemes ébredés utáni töltés lehet belőle.
Palacsinta
Hozzávalók:
- 150 gramm Peak Gourmet palacsintapor
- 2 tojássárgája
- 80 gramm xylit vagy eritrit
- 2 felvert tojásfehérje
- 1 db reszelt zöldalma
- fél marék citromhéj
- 1 marék apróra vágott dió
- 40 gramm zabpehely
- csipet só
- 2-4 dl zabtej/kókusztej – attól függ, milyen fajtát használsz
Diétás palacsintapor
Elkészítés:
Be kell keverned az alapot. A tojásfehérjét kivéve minden összetevőt önts egy keverőtálba. A zab- vagy kókusztejet a végén adagold, hogy ne kelljen pluszban mást hozzáadnod. Ha megvan, robotgéppel verd fel a tojásfehérjéket és lassan, fakanállal add hozzá az alaphoz.
Óvatosan forgasd át, hogy ne „törd” össze a fehérjét.
Muffin formákba adagolva tedd a sütőbe és attól függően, hogy milyen színben szeretnéd látni – de inkább enni, 35-40 percig süsd közepes fokozaton.
Amikor elkészült, kicsit hagyd hűlni, úgy könnyebben épek maradnak a muffinok.
Jó étvágyat!