Tovább folytatódik a „karácsonyi láz”. Ha ez eddigiek még csak hőemelkedések voltak, akkor most már felforrósodik a hangulat és egyre jobban megkezdődik a nyüzsgés. Ti is várjátok már az ünnepeket? Most ismét hoztam Nektek néhány receptet, ajándék ötletet a decemberi napokra.
6. FEHÉRJÉS MIKULÁS MUFFIN
A tésztához keverj össze a 15 dkg NoCarb sütőmixet, 2 evőkanál eritritolt és az 1 teáskanál sütőport. Adj hozzá 1 dl kókuszsírt, a 2 evőkanál Dietellát, 2 evőkanál csokis fehérjeport és 2 tojást. Dolgozd sima masszává, majd kanalazz papírformával bélelt muffinformába és előmelegített sütőben 180°C-on, 15-20 perc alatt süsd meg. Hagyd teljesen kihűlni őket.
A krémhez verj habbá 2 dl zsírszegény tejszínt, adj hozzá 5 evőkanál zsírszegény krémsajtot és 4 evőkanál Slim Secret citromos-túrós fehérjeport. A krémből vedd ki kb. a negyedét, ez lesz a fehér rész. A maradékhoz pedig piros ételfestéket keverd. Csillagcsőrös habzsákból a muffinok tetejére nyomj úgy, hogy mikulás sapkára hasonlítson.
7. FORRALTBOROS TASAKOK
Készíts elő 3-4 réteg 10 x 10 cm-es mull-lapot, tegyél bele 2-3 szem zöld kardomont, 2-3 szem szegfűszeget, 1 db csillagánizst és egy kis rúd fahéjat. Fogd össze a mull-lapok széleit és kösd össze egy szép szalaggal úgy, hogy egy kis csomagot formálj belőle. Forralt bor készítéséhez is használhatod bátran, egyszerűen lógasd a 2 dl borból, 1 dl vízből és 1 teáskanál eritritolból készített keverékbe.
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
8. ANGOL CITROMKRÉM
Moss meg 3 db citromot (a legjobb a Mayer citrom), majd óvatosan reszeld el a héját úgy, hogy a fehér részek ne kerüljenek bele. A lepucolt citromokat facsard ki. Keverj bele a kifacsart citromokhoz 2 evőkanál eritritolt és 3 db tojást, majd vízgőz fölött habverővel folyamatos keverés mellett addig melegítsd, amíg el nem kezd besűrűsödni. Ekkor húzd félre és adj hozzá szobahőmérsékletű 8 dkg zsírszegény vajat, 2 evőkanál vaníliás fehérjeport, valamint a lereszelt citromhéjat. Alaposan keverd el, majd a krémet töltsük üvegekbe és tedd hűtőbe. Két hétig tárolható, de szerintem ekkorra már nyoma sem lesz 🙂
9. ZABKEKSZ ANGOL CITROMKRÉMMEL
Az előző napon elkészített citromkrémhez ajánlok most Neked egy különleges zabkekszet.
Keverj össze 30 dkg zabpehelylisztet, 5 dkg eritritolt, 1 teáskanál sütőport, 2 evőkanál vaníliás fehérjeport és ízlés szerint 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeveréket, majd adj hozzá 18 dkg kókuszzsírt és gyúrd tésztává. Lehet, hogy egy kicsit ragacsos lesz, de ez nem baj, mert 30 perc pihentetés után a hűtőben jól nyújtható és formázható tésztát kapsz. Lisztezett nyújtófelületen kb. fél centiméter vastagságúra nyújtsd a tésztát és karácsonyi formájú tésztaszaggatóval kiszaggathatod a kis kekszeket. 170°C-ra előmelegített sütőben sütőlapon 8-10 perc alat aranybarnára sül. Melegen nagyon törékeny, mozgatás előtt hagy da sütőlapon kihűlni.
10. MÉZESKALÁCSOS FEHÉRJÉS FORRÓ CSOKI ÜVEGBEN
Keverj el 2 dkg cukrozatlan kakaóport, 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeveréket és 3 evőkanál csokis fehérjeport, ezt a keveréket tedd egy szép üvegbe. Ismét keverj el 2 evőkanál eritritolt, 1 dkg tejport és tedd a kakaós rész tetejére. Ezután tegyél 5 dkg csokiforgácsot, majd 10-15 db apró pillecukrot az üvegbe. Színes szalaggal díszítsd és kísérőkártyával már adható ajándékba is. Felhasználási javaslat: Az üveg tartalmát keverd el 4 dl forró tejben csomómentesre. Majd azonnal fogyasztható!
11. LEVENDULÁS-KÓKUSZOS BONBON
Vízgőz felett olvassz meg 10 dkg diétás fehér csokit, majd keverj bele 2-3 evőanál Coconuty-t és 2 evőkanál szárított levendulavirágot. A csokis keveréket öntsd szilikonformába és hablapáttal húzd le róla a felesleget. Hűtőben dermeszd meg és készen is van a saját, házi készítésű bonbonod.