A Peak Protein Puding egyesíti mindazt, amire szükséged van; nagyszerű ízt és kiváló tápértéket! 80% fehérjetartalom minimális zsír-és szénhidráttartalom mellett! A Peak Protein Pudingot a legkeményebb diétában is nyugodtan fogyaszthatod, akár este, vacsorára is. Egy adag kevesebb, mint 2 g szénhidrátot, és 0,6 g zsírt tartalmaz. És a legjobb, hogy egyszerűbb elkészítened, mint gondolnád! Nem kell főzni, nem kell hűlni hagyni. Bekevered és már kanalazod is.
Proteinpuding
Ha megnézed a hagyományos puding címkéjét, láthatod, hogy semmiféle tápanyag nincs benne. Sőt, ahhoz, hogy valami íze is legyen, fel kell turbóznod cukorral, zsíros tejjel. Így már aztán végképp nem állja a meg a helyét egy diétás étrendben. A Peak Protein Puding más! A következő receptben egy nagyszerű felhasználási javaslatot hoztam, egy gyorsan elkészíthető csokis-meggyes pite formájában.
Proteinpudingos pite
Hozzávalók a tésztához:
- 400 ml kókusztej vagy zsírszegény tej
- 20 dkg teljes kiőrlésű keksz
- 3 dkg kókuszzsír (olvasztott)
- 5 dkg Peak Peanut Butter mogyoróvaj
- 9 dkg csokoládés Peak Protein Puding
- 4,5 dl zsírszegény tej
A díszítéshez:
- 15-20 szem kimagozott meggy vagy bármilyen piros gyümölcs (szeder, málna, áfonya, eper, stb.)
- diétás étcsokoládé
Elkészítés:
A kekszet aprítógépben őröljük finom szemcséjűre, majd öntsük hozzá a kókuszzsír és a mogyoróvajat és keverjük jól el a masszát. Egy 20 cm átmérőjű sütőforma aljába vágjunk sütőpapírt (így könnyen kifordíthatjuk majd az alapot a formából), majd nyomkodjuk bele a kekszes masszát. Simítsuk el a forma alján, egyenletesen, illetve kb. 1,5-2 cm magasságban a forma szélén is. Tegyük 30-40 percre hűtőbe, hogy megdermedjen a vajas keksz.
A krémhez készítsük el a pudingot a dobozon található leírás szerint. Vegyük ki a formát a hűtőből és öntsük a csokis krémet, a kekszes alapra, majd egyenletesen simítsuk el rajta. A meggyszemeket nyomkodjuk bele enyhén a csokirétegbe. Szórjuk meg a tetejét apróra vágott vagy reszelt csokival és legalább 2 órára tegyük hűtőbe, hogy megdermedjen.