-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Unod már a boltokban kapható kenyereket? Teljes kiőrlésűt szoktál fogyasztani, de valahogy azok ízével sem vagy igazán megelégedve? Akkor készítsd magad a kenyered. Ezúttal nem egy kenyérsütőgépben elkészíthető kenyeret mutatok, hanem még egy annál is egyszerűbbet.

Mennyiség
Hozzávalók
  • 150 gramm Naturganik Zabliszt
  • 2 db tojás
  • 100 gramm túró zsírszegény
  • kevés víz a massza legalább olyan sűrű legyen, mint a palacsintatészta
  • 1 kiskanál sütőpor
  • napraforgómag vagy szezámmag
Mennyiség
Hozzávalók
  • 150 gramm Naturganik Zabliszt
  • 2 db tojás
  • 100 gramm túró zsírszegény
  • kevés víz a massza legalább olyan sűrű legyen, mint a palacsintatészta
  • 1 kiskanál sütőpor
  • napraforgómag vagy szezámmag
Elkészítés
  1. Különítsd el tojásfehérjéket,
  2. A többi összetevőt alaposan keverd össze,
  3. A sütés előtt közvetlenül keverd, laza habbá a tojásfehérjét majd forgasd bele a tésztába,
  4. Tedd a masszát bele egy szendvicssütőbe (merőkanállal szépen bele tudod merni) és abban süsd ki, ha esetleg van gofrisütőd, akkor az is megfelelő.

A szendvicssütőben nagyon szépen meg tud sülni. Ha neked is olyan sütőd van, amiben háromszögletűeket tudsz készíteni, akkor abban szépen meg is tudod fordítani. A trükk, hogy az átellenes oldalra kell tenni az egyik oldalán már megsült zabkenyeret.

33% OFF mindenre a Peakshopban! Szabadságra ment a grafikusunk! + Sör és Fagyi kupon is a Tiéd!

Az elkészült „kenyérbe” tehetsz valamilyen csirkemellsonkát (akár házi készítésűt), feta sajtot, zöldségeket.

Próbáld ki ezt a fajta kenyérvariációt, nem fogsz csalódni!

zabkenyer_hazi_keszitesu_kenyer

Zabkenyér

Zabkenyér recept

Vágj bele a futásba és éld át akár életed ELSŐ MARATONJÁT! Töltsd le INGYEN a felkészülésedhez!