Házi készítésű zabkenyér, amiben tényleg csak az van, amire a szervezetednek szüksége van!

Unod már a boltokban kapható kenyereket? Teljes kiőrlésűt szoktál fogyasztani, de valahogy azok ízével sem vagy igazán megelégedve? Akkor készítsd magad a kenyered. Ezúttal nem egy kenyérsütőgépben elkészíthető kenyeret mutatok, hanem még egy annál is egyszerűbbet.

Zabkenyér

Hozzávalók:

  • 150 gramm zabpehelyliszt vagy darált zabpehely
  • 2 db tojás + 1 db tojásfehérje
  • 100 g zsírszegény túró
  • kevés víz, annyi, hogy a massza legalább olyan sűrű legyen, mint a palacsintatészta
  • 1 kk. sütőpor
  • napraforgómagot, szezámmagot vagy tökmagot is szórhatsz bele

Zabkenyér recept

Elkészítése:

  • különítsd el tojásfehérjéket,
  • a többi összetevőt alaposan keverd össze,
  • a sütés előtt közvetlenül keverd, laza habbá a tojásfehérjét majd forgasd bele a tésztába,
  • tedd a masszát bele egy szendvicssütőbe (merőkanállal szépen bele tudod merni) és abban süsd ki, ha esetleg van gofrisütőd, akkor az is megfelelő

A szendvicssütőben nagyon szépen meg tud sülni. Ha neked is olyan sütőd van, amiben háromszögletűeket tudsz készíteni, akkor abban szépen meg is tudod fordítani. A trükk, hogy az átellenes oldalra kell tenni az egyik oldalán már megsült zabkenyeret.

Az elkészült „kenyérbe” tehetsz valamilyen csirkemellsonkát (akár házi készítésűt), feta sajtot, zöldségeket.

Próbáld ki ezt a fajta kenyérvariációt, nem fogsz csalódni!

zabkenyer_hazi_keszitesu_kenyer

Legény Árpád

A Peak tartalomfejlesztője vagyok és biológus. 2011 óta foglalkozom informatikával is, azaz a Peaknél mindenféle elemzéssel járó munkát szeretettel végezhetek.
Termékek a Peak Shop kínálatából!
Hozzászólások

Tudj meg többet arról, hogyan lehetsz még szebb a Google+ oldalunkon!

Házi készítésű zabkenyér, amiben tényleg csak az van, amire a szervezetednek szüksége van!
0 szavazat, 0.00 átl. szavazat (0% pont)

Fontos a véleményed! Itt vagyunk, ha van kérdésed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Hozzászólás elküldése előtt kérled add meg a helyes számot *

7 hozzászólás

  • Hunter2 szerint:

    Kipróbáltam és a végeredmény annyi lett hogy a külseje megsült a belseje viszont nyers maradt.
    plusz még egy kis só nem ártott volna bele.

    • Legény Árpád szerint:

      Szia!

      Akkor ez is “sütőfüggő” lehet. Nekem megsült a belseje is, nem volt probléma. Persze sót lehet hozzá tenni, kísérletezni kell, mert nagyon finom.

  • attila szerint:

    Őzgerinc formában sütőben is meg lehet sütni?

  • Rajnai Rea szerint:

    A zabkenyerke nekem mar 2X is nyulos,puha lett.Nem is olyan,mint a kepen.A lepeseket betartoottam.
    Mi lehet a gond?
    Koszonom.

    • P. Csaba P. Csaba szerint:

      Próbálj meg kevesebb folyósabb összetevővel dolgozni. A túró is legyen inkább szemcsésebb, mintsem krémes állagú. Több száraz összetevő hozzáadásával (zabliszt), sűríthetsz az állagán.

  • Ica szerint:

    Szendvics sütőben nekem sem működött,de waffelsütőben tökéletes az állaga..Eritrit hozzáadásával finom waffel lenne belőle.

Házi készítésű zabkenyér, amiben tényleg csak az van, amire a szervezetednek szüksége van!
0 szavazat, 0.00 átl. szavazat (0% pont)
15425
Peak konyha
, ,