-+=
Olvasási idő: 2 perc

Itt a spárga szezonja, készíts belőle egyszerűen krémlevest. Ez nemcsak egészséges, hanem rendkívül finom is. Extraként pedig tegyél rá bazsalikomolajat, aminek az elkészítését szintén bemutatom.

Spárga

Hozzávalók a bazsalikomolajhoz:

  • 1 csomó bazsalikom
  • 2 dl olaj

A leveshez:

  • 1 csomag fehér spárga
  • 1 liter víz
  • kókuszzsír
  • 1 fej vöröshagyma

A levesbetéthez:

A bazsalikomolaj elkészítése:

Dolgozzon helyetted a Zsírégetőd! A Munka Ünnepére: 33% OFF a Peak Zsírégetőidre!

A bazsalikomról szedegesd le a leveleket és tedd az aprítógépbe, majd öntsd hozzá az olajat. 2-3 percig aprítsd, egészen finomra. Öntsd bele egy serpenyőbe és csak gyöngyözésig melegítsd. Steril gézlapon (bármelyik patikában beszerezheted) át szűrd le. Ha kihűlt, tedd a hűtőbe, sokáig eláll.

Spárgakrémleves

A leves elkészítése:

Vágd le a fehér spárga fejeit, tedd, félre ez majd a levesbetéthez kell. A szárak fás végét is vágd le és tisztítsd meg a spárga szárát. A fás szárakat és a héját most enyhén sós vízben főzd mmeg, ez lesz az alaplé. Egy lábosban hevíts kókuszzsírt és dobd rá a felvágott hagymát. A fehér spárga szárát darabold fel és tedd rá a hagymára. Pár percig párold, majd öntsd fel a spárgaalaplével és főzd puhára.

A levesbetét elkészítése:

A zöldspárgák fás végeit törd le és dobd ki. Ha alul megfogod a spárgát és elkezded hajlítani a megfelelő helyen fog eltörni. A fejeit vágd le, tedd félre, a szárait pedig hosszában négy részre vágd fel. Egy serpenyőben ismét hevíts kókuszzsírt és dobd bele a fehér és a zöld spárga fejeit valamint a zöld spárga szárát.

A levest turmixold le (turmixgépben vagy botmixerrel) és szűrd át, majd a levesbetétekkel és néhány csepp bazsalikomolajjal tálald.

Jó étvágyat!

spargakremleves-recept

Vidd bátran, örülünk, hogy adhatunk neked!