Te is tudod, hogy a teljes értékű táplálkozás része az olajos magvak fogyasztása is, főként a bennük található egészséges zsírsavaknak köszönhetően. Ezek általában etetik magukat, viszont tartanod kell a mértéket. Hajlamos lehetsz a sós, pörkölt mandulából, földimogyoróból túl sokat enni. Ennek a hátránya, hogy sokkolod szervezeted a hidrogénezett növényi olajokkal, sóval.
Olajos mag
Mint mindent, az olajos magvakat is elkészítheted otthon úgy, hogy ne vigyél be felesleges káros anyagokat.
Olajos mag recept
Mire lesz szükséged ehhez?
- tetszés szerint natúr mandula, kesudió, földimogyoró
- 1 tojásfehérje
- 2 teáskanál őrölt fahéj
- 1 tk. só, gyömbér, chili por, curry
A sütőt melegítsd elő 130-150 fokra. Keverd össze szárazon a fűszereket, a tojásfehérjét verd habbá. Ezek után mindent keverj össze. (magok, fűszerek, tojásfehérje). Tedd be a sütőbe, a tepsin szépen elosztva. 15-20 perc alatt már kész is. Várd meg míg kihűl és már eheted is. Jó étvágyat!
Kipróbáltad? Hogy sikerült?