A pulykahús kiváló fehérjeforrás, ráadásul alacsony zsírtartalmának köszönthetően bármilyen diétába passzol. Legjobb módja az elkészítésének, a grillezés módszere, viszont egy idő után elég unalmassá válhat némi saláta és főtt rizs kíséretében. Miért ne készíthetnél belőle például mini burgert? Ráadásul nem is a hagyományos hamburger zsemlébe csomagolva, hanem saját gyártású, fehérjés buciba pakolva! Gyerünk, irány a bolt, aztán a konyha!
Pulykaburger
Hozzávalók a húspogácsához:
- 400 g darált pulykahús (legjobb a pulykamell, de ha egy kicsit szaftosabb húst szeretnél, akkor a pulykacomb is tökéletes)
- fél fej apróra vágott vöröshagyma
- 1 gerezd aprított fokhagyma
- 35 g zabpehelyliszt
- tengeri só
- bors
- fűszerpaprika
Hozzávalók a hamburgerzsemléhez:
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
- 20 g rizsliszt
- 20 g teljes kiőrlésű rozsliszt
- 30 g semleges fehérjepor
- 5 tojásfehérje
- 1 tk. sütőpor
- fűszerek tetszőlegesen (mediterrán, provancie jellegű a legjobb)
- 1 ek. kókuszzsír vagy olíva olaj
Továbbá tálaláshoz tetszőleges friss zöldség, lilahagyma, paradicsom, saláta.
Pulykaburger recept
Elkészítés:
- A bucik elkészítéséhez keverd össze a száraz összetevőket és a fűszereket. Verd fel a tojásfehérjét, majd óvatosan forgasd bele a lisztes keverékbe. Add hozzá a zsiradékot is és kézzel gyúrd össze. Formázz belőle kis bucikat, majd 180 fokra előmelegített sütőben süsd meg őket (mikor félig megsült, vedd ki és kevés vízzel kenegesd meg a tetejét).
- Amíg a zsemlék sülnek, serpenyőben hevítsd olajat (vagy fújd ki olayspray-vel), és pirítsd meg rajta a fokhagymát, vöröshagymát.
- Egy külön edényben a megpirított hagymát, zabpehelylisztet, húst és fűszereket gyúrd össze.
- Ismét hevíts egy kevés olajat a serpenyőben, majd egy húslapát vagy spatula segítségével lapogass bele kis korongokat az összeállított húskeverékből. Mindkét oldalát süsd meg.
- Az összeállítást nem írom le, rábízom a fantáziádra.
Jó étvágyat!