Tejsavó izolátum a fehérjeporok gyöngyszeme! Miért olyan drága?

A tejsavó izolátum, a “többi” tejsavó fehérjétől jó pár dologban különbözik. Ha laktózérzékeny vagy, vagy versenyre készülsz ez lesz a Te fehérjeporod!

A Whey Isolat fehérjeport volt egy időszak, hogy nem  is tudtuk forgalmazni, mivel a németországi gyár  úgy találta, hogy a megfelelő magas minőség előállítása irreálisan sokba kerül. Több megválaszolatlan kérdés övezi az izolátumot, miben más, mitől jobb, kinek ajánlott kiváltképp. Most tisztázzuk az alapokat.

A whey izolátum fehérjepor is tejből készül, azonban még további szűrési eljárásokon esik át a whey protein koncentrátumhoz képest. Itt az ideje, hogy Te is megtudd, miért különleges táplálékkiegészítő ez a tejsavó származék.

Nagyjából 30 éve még a sajtgyártás során keletkezett felesleges sárgás színű folyadéknak tekintették a tejsavót. Majd a kutatások során letisztult a tény, kicsit több idő-energia ráfordítással egy nagyon értékes tápanyaghoz lehet jutni. Az izoláláson belül is vannak eljárási fajták. A leggyakrabban az ioncserés előállítást alkalmazzák a gyárak. A különböző töltésű molekulák negatív és pozitív töltésű elektródok közti szétválasztás az, ami a jellemzője. A módszer során egy nagyon magas fehérjetartalmú, 1% alatti laktóztartalmú fehérjepor. A benne található aminosavak a gyártási folyamat miatt sokkal gyorsabban bekerülnek a véráramba a testedben, mivel benne lévő aminosav láncok lerövidülnek.

A Whey Isolat peptidjei a véredben maximum kb. 2 órán keresztül tarthatóak bent. Ahhoz, hogy a proteinbevitel folyamatos legyen szervezetedben, más proteinfélét is ajánlott fogyasztanod, mely lassabb hatású.

Ugyan a whey protein izolátumok nem azonos szintűek felszívódásban a jó minőségű hidrolizátumokkal, de olcsóbb a gyártásuk és mindenekelőtt nem olyan keserű az ízük, így gyakran az izomnövelés csodaszereinek nevezik őket. A whey protein izolátumok megjelenésével, a hidrolizátumok egyre inkább kiszorultak a piacról.

Mikor van szükséged whey protein izolátumra?

A Whey Isolat laktózmentes, így ha erős laktózérzékenységed van, akkor is bátran fogyaszthatod. Versenyre készülsz? Az utolsó pár hétben, amikor már a tejsavó koncentrátumot jobb ha mellőzöd, reggel és edzés után a legjobb barátod. Nem tart vissza vizet a bőröd alatt, így nem kell félned a forma romlásától.

Nem csak egy egyszerű fehérjeporról beszélünk, hiszen a Peak Whey Isolat:

– vitamin komplexet,
– laktáz, ananász és papaya emésztőenzimeket tartalmaz,
– továbbá spenót-kivonatot, ami sokszorozza az aminosavak felszívódását az izomzatba
– l-leucint, hozzáadva a fehérjeporhoz, amely tovább növeli %-os fehérjetartalmat, és mivel kötetlen tovább növeli a fehérjeporod hatékonyságát is. 

A laktáz enzim felelős azért, hogy emésztőrendszered le tudja bontani azokat a táplálékokat, melyek tejszármazékot tartalmaznak. Ha szervezetedben ez a természetes enzim csökkent mennyiségben van jelen, akkor úgynevezett bakteriális fermentáció alakul ki benned. Ennek következtében tapasztalhatsz puffadást, hasmenést vagy akár migrénes fejfájást.

Erős laktózérzékenységben szenvedők 99%-ban jelezték vissza, hogy az izolátum fogyasztása után nem jelentkeztek a jellemző kellemetlen “tünetek”.

Szénhidrát, zsírtartalma szinte nulla. Egy teljesen zsírtalan, alacsony testzsírszázalékkal rendelkező szervezet máshogy reagál például a fehérje bomlástermékeire. A tejsavó koncentrátum egy része az emésztés során olyan melléktermékké alakul, amelyek vizet köthetnek meg a bőr alatt. Ez egy verseny előtt nagyon sokat számít mind a formát illetően, mind pedig mentálisan a versenyző számára.

Ezért fontos figyelned ilyen apró részletekre is, ha maximális eredményt szeretnél elérni.

whey_isolat_peak

Tejsavó izolátum

Tejsavó izolátum laktózérzékenység

Források:

Chermnykh, N.S., et.al. The action of methandrostenolone and ecdysterone on the physical endurance of animals and on protein metabolism in the skeletal muscles. Farmakol Tok. (USSR). 51(6):57-601988.

Syrov, V.N. Mechanisms of the anabolic action of phytoecdysteroids in mammals. Biol. Nauki. (USSR). 11:16-20, 1984.

 

Mező Mónika
Itt elérsz!

Mező Mónika

A Peak magyarországi vezetője vagyok. 16 éve használom a Peak termékeket, 16 éve gyártunk a Peak gyáraival. 16 éve dolgozom női és férfi sportolókkal az étrend-kiegészítő szakmában. Magyarországon én ismerem a legjobban a Peak termékeket, ezért a legjobb helyen vagy ahhoz, hogy KÉRDEZZ.
Mező Mónika
Itt elérsz!
Termékek a Peak Shop kínálatából!
Hozzászólások
Tejsavó izolátum a fehérjeporok gyöngyszeme! Miért olyan drága?
1 szavazat, 5.00 átl. szavazat (94% pont)

Fontos a véleményed! Itt vagyunk, ha van kérdésed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Hozzászólás elküldése előtt kérled add meg a helyes számot *

Tejsavó izolátum a fehérjeporok gyöngyszeme! Miért olyan drága?
1 szavazat, 5.00 átl. szavazat (94% pont)
6399
Egészséges sportoló, Tudd meg
, ,