Verrasztó Dávid 400 méter vegyesen címvédőként és vb ezüstérmesként az uszoda után egy kis kitérőt tett a konyhába, pontosabban a gasztronómiai világába. Szurkolóként részt vett a budapesti Bocuse d’Or gasztronómiai olimpia kontinentális döntőjén, a később győztes Széll Tamás lelkes “támogatójaként”. Miért volt érdekelt Dávid a versenyben? Mert ő maga is szakács végzettséggel rendelkezik!
Verrasztó Dávid
“Azért nem hasonlítanám magam a Bocuse d’Or indulóihoz, ők művészi szintre fejlesztették a szakmát, én csupán szeretek főzni, bár az utóbbi időben elég ritkán van rá lehetőségem – vallotta be a címvédésre készülő úszó.
Dávid leginkább magyaros ételeket kedveli, és készíti el szívesen. “Pörköltjeimről és a lecsómról legendákat mesélnek!” Úgy érezzük, hogy több ismeretet kell szereznünk még a legendák világában…:)
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
Az biztos, hogy egy jó étel elkészítéséhez szükség van egy jó konyhára, na és persze időre is, viszont fiatal sportolónak elég szerények a lehetőségei mind hely, mind pedig idő szempontjából. Barátnőjével, a szintén úszó Joó Sárával egy kicsiny, alig harminc négyzetméteres garzonban élnek, nem mellékesen pedig az olimpiára való felkészülés miatt amúgy is dupla erőfeszítéssel dolgozik, így most biztosan nem fér bele az életébe a konyhaművészet.
“Egy újabb hóbortom a kávékóstolgatás, bár bevallom, nem vagyok régi fogyasztó. Egyre nagyobb az érdeklődésem a baristák felé.”
Verrasztó Dávid olimpia
Ennek ellenére Dávid most örülhet, ha van egyáltalán egy kis kávészünete, hiszen az olimpia előtt nem igazán lesz ideje kávékülönlegességek világában elmélyülni. Miután megvan a címvédés, jöhet a sütés-főzés-kávézgatás!
Forrás: borsonline.hu