-+=
Olvasási idő: 2 perc

A lencse az indiai konyha egyik alapanyaga, még lisztet is készítenek belőle, a legtöbb kultúrában pedig a termékenység, a pénz jelképe. Az egyik legjobb fehérjeforrás, fehérjetartalma 26%, ezért ha vegetáriánus vagy mindenképpen ajánlott a fogyasztása. Szénhidráttartalma is jelentős, azonban glikémiás indexe alacsony, így lassan szívódik fel és stabilizálja a vércukorszinted. Íme, egy egyszerű lencseleves, mely viszonylag gyorsan elkészíthető és rendkívül egészséges, mivel nem igényel se lisztes rántást, se tejszínes-tejfölös habarást, így kiváló méregtelenítő.

Lencseleves

Nézzük a hozzávalókat:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fokhagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 2 zellerszár
  • 250 g vörös lencse
  • 1 liter víz
  • só, bors
  • kókuszzsír

Tipp: egy kis mustárral még ízletesebbé teheted, de a kolbászt ajánlatos elhagyni belőle!

30% OFF + Ingyenes Szállítás a Peak Télapótól! Most használd ki!

Lencsekrémleves

Elkészítése:

  1. A vöröshagymát, fokhagymát pucold meg, a sárgarépát és a zellerszárakat tisztítsd meg és vágd fel apró darabokra.
    dietas-lencseleves-zoldsegek
  2. Kevés kókuszzsíron dinszteld meg a hagymát, fokhagymát.
  3. Add hozzá a zellerszárakat és a sárgarépát. Önts hozzá kevés vizet. Párold a zöldségeket, míg meg nem puhulnak.
  4. A vörös lencsét mosd át alaposan. Ha a zöldségek már megpuhultak, keverd bele a lencsét is, picit kevergesd, és végül öntsd fel 1 liter vízzel.
    dietas-lencseleves-elekeszites
  5. Forrald fel, majd fedő alatt takaréklángon főzd kb. 20 percig.
    dietas-lencseleves-fozes
  6. Amikor már megpuhult a lencse, egy kézi-turmixszal dolgozd el pépessé vagy teljesen krémszerűvé.

Jó étvágyat!

dietas-lencseleves-turmixolas

Ketogén diéta könnyen! Töltsd le INGYEN a felkészülésedhez!