Sajt, sajt, sajt! A sajtot nem lehet nem szeretni, főleg ha egy igazi ínyenc vagy. Persze nem éppen diétás, mert a legfinomabb sajtok többnyire zsírdús készítmények. Szerencsére már vannak zsírszegény változatok is, amelyek ugyanolyan gasztronómiai élményt nyújthatnak, mint kalóriagazdagabb társaik. Ez a kívül ropogós, belül puha omlós sajtot puffancs tuti a kedvenced lesz, ha elkészíted. Ráadásul nem kell több időt fordítanod rá, mint 20 perc.
Sajtos puffancs
Hozzávalók:
- 130g semleges fehérjepor
- 260g tápióka liszt (a legtöbb bio boltban kapható)
- 1 dl olíva olaj, de akár kókuszolajat is használhatsz hozzá
- 120 ml mandulatej
- 120 ml víz
- 1 tk. só
- 2-3 tk. fokhagyma granulátum
- 60g zsírszegény reszelt mozzarella (más sajtot is használhatsz)
- 1 tojás
Sajtos puffancs recept
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, közben bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
- Egy tálban keverd össze a fehérjeport, a tápióka lisztet, reszelt sajtot, sót és a fokhagyma granulátumot.
- Add hozzá a többi hozzávalót is és keverd simára a tésztát. Ha picit folyós az állaga, akkor még tegyél hozzá a száraz összetevőkből, hogy rendesen meg tudjon sülni. Ez függ az olajtól és a sajttól is, ezért inkább érzésre menj, mint a meghatározott grammokra.
- Egy evőkanál segítségével vegyél kis gombócokat és helyezd őket a sütőpapírra. Egy kis helyet hagyj azért közöttük, hogy ne ragadjanak össze.
- Kb. 20 percig süsd a puffancsokat.
Melegen fogyasztva a legfinomabb:)
Peak Girls – Nagy Csilla
Tudj meg többet arról, hogyan lehetsz még szebb a Google+ oldalunkon!