-+=
Olvasási idő: 2 perc

sajtos_dieatas_receptSajt, sajt, sajt! A sajtot nem lehet nem szeretni, főleg ha egy igazi ínyenc vagy. Persze nem éppen diétás, mert a legfinomabb sajtok többnyire zsírdús készítmények. Szerencsére már vannak zsírszegény változatok is, amelyek ugyanolyan gasztronómiai élményt nyújthatnak, mint kalóriagazdagabb társaik. Ez a kívül ropogós, belül puha omlós sajtot puffancs tuti a kedvenced lesz, ha elkészíted. Ráadásul nem kell több időt fordítanod rá, mint 20 perc.

Sajtos puffancs

Hozzávalók:

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

  • 130g semleges fehérjepor
  • 260g tápióka liszt (a legtöbb bio boltban kapható)
  • 1 dl olíva olaj, de akár kókuszolajat is használhatsz hozzá
  • 120 ml mandulatej
  • 120 ml víz
  • 1 tk. só
  • 2-3 tk. fokhagyma granulátum
  • 60g zsírszegény reszelt mozzarella (más sajtot is használhatsz)
  • 1 tojás

Sajtos puffancs recept

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, közben bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
  2. Egy tálban keverd össze a fehérjeport, a tápióka lisztet, reszelt sajtot, sót és a fokhagyma granulátumot.
  3. Add hozzá a többi hozzávalót is és keverd simára a tésztát. Ha picit folyós az állaga, akkor még tegyél hozzá a száraz összetevőkből, hogy rendesen meg tudjon sülni. Ez függ az olajtól és a sajttól is, ezért inkább érzésre menj, mint a meghatározott grammokra.
  4. Egy evőkanál segítségével vegyél kis gombócokat és helyezd őket a sütőpapírra. Egy kis helyet hagyj azért közöttük, hogy ne ragadjanak össze.
  5. Kb. 20 percig süsd a puffancsokat.

Melegen fogyasztva a legfinomabb:)

sajtos_puffancs_recept

Peak Girls – Nagy Csilla

Tudj meg többet arról, hogyan lehetsz még szebb a Google+ oldalunkon!

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.