-+=
Olvasási idő: 3 perc

Nincs is jobb, mint a szaloncukrot enni a karácsonyfa alatt. Nem tudom, Te mit gondolsz róla, de nekem ez pont annyira hozzátartozik az ünnephez, nélküle valahogy nem lesz teljes. A következőekben hoztam Neked néhány ötletet, hogyan lehet „megpeakelni” ezt az ikonikus édességet, úgy hogy jobban illeszkedjen a diétádba is. Az alábbi variációkat az egész család nyugodt szívvel élvezheti.

1. Verzió: Vaníliás fehérjés szaloncukor (kb. 28 darab)

Hozzávalók:

Keverjük el a száraz hozzávalókat, majd likőrös pohárból adagolva a vizet és a vanília aromát dolgozzuk ki a masszát kemény, sólisztgyurma állagúra. Formázzunk nagyjából féldiónyi hosszúkás rudakat. Tegyük őket szilikonos sütőlapra vagy frissentartó-fóliával borított felületre.

Amikor kissé megdermedt – kb. 5-10 perc, attól függ mennyire hűvös a konyha, vonjuk be őket olvasztott csokoládéval.

Figyelem: a fenti bevonatot helyettesítheted a Peak Slim Dark étcsokoládé krémjével – ez a krém kb. 25 fok felett lesz folyós, így picit mikrózva simán mártogathatod bele a cukkert – és a hűtőbe visszaszilárdul!

Kalóriatartalma (bevonat nélkül): 20-21 kcal/darab, étcsokoládé bevonattal: 35-40 kcal

2. Verzió: Oreos fehérjés szaloncukor (kb. 12-15 darab)

Hozzávalók:

30% OFF + Ingyenes Szállítás a Peak Télapótól! Most használd ki!

  • 80 g zabpehelyliszt
  • 20 g natúr kakaópor (ha valaki édesebben szereti, kicserélheti zabpehelylisztre is)
  • 50 g Slim Secret Protein (csokis-süti ízben)
  • 10 g Wheytella Csokoládés Mogyorókrém
  • víz
  • + 81%-s étcsokoládé a bevonathoz (ha nem szereted, bármilyen cukormentes csokit választhatsz hozzá)

Keverjük el a száraz hozzávalókat, majd likőrös pohárból adagolva a vizet, dolgozzuk ki a masszát. Elég puha kissé ragacsos állagú masszát kapunk, de golyókká formázva gyorsan megkeményedik a külseje, utána már nem nehéz vele dolgozni. Formázzunk nagyjából féldiónyi hosszúkás rudakat. Tegyük őket szilikonos sütőlapra vagy frissentartó-fóliával borított felületre.

Amikor kissé megdermedt, jöhet az csokoládés bevonás.

Kalóriatartalma (bevonat nélkül): kb. 50 kcal/darab, étcsokoládé bevonattal: 65-70 kcal/darab

3. Verzió: Kókuszos fehérjés szaloncukor (kb. 25 darab)

Hozzávalók:

Az előző verziókhoz hasonlóan, először a száraz hozzávalókat keverd el, majd adagolj hozzá annyi vizet, amitől könnyen formázható masszát kapsz. Dermedés után jöhet a „csokiba bugyolálás”.

Kalóriatartalma (bevonat nélkül): 36 kcal/darab, étcsokoládé bevonattal: 50-55 kcal/db

Ezek csak „alapötletek” a variációknak csak a képzeletünk szab határt. Én nagyon szeretem például az epres fehérjeporral és zabpehelyliszttel készült, eperpálinkával nedvesített szaloncukrot is. Persze ez már a felnőtt verzió, gyerekeknek nem kínálnám.

Tipp: Ha nagyon édesszájú vagy, adj pluszban édesítőszert is a masszához, de arra figyelj, hogy folyékony állagú édesítőszer esetén kevesebb vizet fog felvenni a massza!

Remélem, tudtam néhány ötletet adni ahhoz, hogy az idei ünnepek során még jobban ki tudj élvezni minden pillanatot, anélkül, hogy a diétád miatt kéne aggódnod!

feherjes-szaloncukor-recept

VÁRJ CSAK! Nem szeretsz / nincs időd házi szaloncukker gyártásba kezdeni?! 

Akkor se búslakodj, mert a Peak Télapó erre is gondolt:) Így legyártotta Ő a diétás és cukormentes szaloncukrot – a fenti két példát követve KÉTFÉLE módon:

— készült egy fehérjés szaloncukor, csokis mogyorókrémes, amiben a híres cukor és laktózmentes Wheytella van töltve!
— aki pedig egy igazán különleges, tradicionális diabetikus szaloncukorra vágyik, annak a nagyi bejglijét idéző mákkrémes szaloncukrot ajánljuk!  

Örömteli készülődést kívánunk!

Ez pedig a híres BÖGRÉS ZSERBÓ!

Szaloncukor

Fehérjés szaloncukor

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.