Nagyon szeretek zabpehelyből csokidarabkás energiakekszeket készíteni, szerintem edzés előtt nagyon jó tápanyagforrás egy pár ilyen süti. Ez most különösen finom, ropogós lett a sok mogyoróvajnak köszönhetően. Az extra benne az, hogy nem csak “sima” mogyivajat tartalmaz, hanem csokisat is.
Hozzávalók (15 db sütihez):
- 100 g zabpehely
- 80 g cukormentes étcsoki
- 70 g Freetella laktóz- és gluténmentes mogyoróvaj (vagy Dietella, vagy Wheytella)
- 50 g Peanut butter 100% mogyoróvaj
- 50 g eritrit
- 1 tojás
Elkészítés:
A zabpelyhet keverd össze a kétféle mogyivajjal, a tojással, édesítővel, a csokit pedig kis darabkákra vágva add hozzá.
Jól keverj össze mindent, majd egy sütőpapírral lefedett sütőlapra kanalazz kis halmokat a masszából. Formázz belőle lapos kis korongokat és 180 °C-ra előmelegített sütőben süsd őket aranybarnára.
Forrón puhák és törékenyek lesznek, de amint kihűlnek, nagyon finom, ropogós, omlós keksz lesz belőlük.
Tápanyagtartalom 1 db sütiben:
107 kcal / 3 g fehérje / 11 g szénhidrát / 7 g zsír