-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Nagyon szeretek zabpehelyből csokidarabkás energiakekszeket készíteni, szerintem edzés előtt nagyon jó tápanyagforrás egy pár ilyen süti. Ez most különösen finom, ropogós lett a sok mogyoróvajnak köszönhetően. Az extra benne az, hogy nem csak “sima” mogyivajat tartalmaz, hanem csokisat is.

Hozzávalók (15 db sütihez):

  • 100 g zabpehely
  • 80 g cukormentes étcsoki
  • 70 g Freetella laktóz- és gluténmentes mogyoróvaj (vagy Dietella, vagy Wheytella)
  • 50 g Peanut butter 100% mogyoróvaj
  • 50 g eritrit
  • 1 tojás

Elkészítés:

Black Friday! 33% OFF Mindenre a PeakShopban + 1 doboz Cukimentes Szaloncukor is a Tiéd!

A zabpelyhet keverd össze a kétféle mogyivajjal, a tojással, édesítővel, a csokit pedig kis darabkákra vágva add hozzá.

Jól keverj össze mindent, majd egy sütőpapírral lefedett sütőlapra kanalazz kis halmokat a masszából. Formázz belőle lapos kis korongokat és 180 °C-ra előmelegített sütőben süsd őket aranybarnára.

Forrón puhák és törékenyek lesznek, de amint kihűlnek, nagyon finom, ropogós, omlós keksz lesz belőlük.

Tápanyagtartalom 1 db sütiben:
107 kcal / 3 g fehérje / 11 g szénhidrát / 7 g zsír


mogyoróvajas

mogyoróvajas zabkeksz

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.