Zabsütit nagyon egyszerű készíteni, szinte elronthatatlan: csak össze kell keverni a zabpelyhet minden féle jó dologgal, pl. aszalt gyümölcsökkel, fehérjeporral, magvakkal és valami folyékonyabb összetevővel, olyan állagúra hozni, hogy kis sütiket lehessen belőle formálni és már csak sütni kell. Én most egy téli, aszalt-szilvás, gesztenyés változatot mutatok, nagyon jó nasi edzés előtt.
A zabpehely nem véletlenül került be a diétázó hétköznapi nők táplálkozásába. DE MIÉRT?
Nézzük meg egy átlagos személy megmért vércukor adatait, 45 perccel evés után:
A: – 2 szelet kenyér elfogyasztásakor
B: – 1 tálka zabpehely elfogyasztásakor
A kettő szénhidráttartalma azonos volt! A vércukorszint mérés eredményei:
A esetben, 2 szelet kenyér efogyasztása után: A vércukor 86-ról 155-re emelkedett.
B esetben, ugyanannyi szénhidrátot tartalmazó, tálka zabpehely elfogyasztása után: A vércukor 86-ról 112-re emelkedett.
Minél magasabbra megy a vércukorszinted, annál több öregedést okozó anyag termelődik a testedben.
A 155 egy masszív vércukorszint emelkedés. A gond az, hogy NEM TUDSZ ARRÓL, hogy a búza szinte az összes ételedben benne van!
Azt már a Peakshop korábbi cikkeiből is tudhatod, hogy ez a magas vércukorszint, megdolgoztatja az inzulin hormon rendszered, és a sok inzulin a véredben, egyenes út a folyamatos hízáshoz. A mindennapos búza fogyasztás károsítja az inzulin rezisztenciád, a hormon háztartásod és a hasnyálmirigyed.
Előkészítés | 30 perc |
Sütés/főzés | 20 perc |
Pihentetés | 10 perc |
Mennyiség |
darab süti
|
- 200 gramm natúr gesztenyemassza
- 200 gramm zabpehely
- 200 gramm aszaltszilva
- 70 gramm földimogyoró
- 60 gramm Peak Slim Secret Protein fehérjepor zsírégetőkkel Fahéjas szilvásgombóc 1000g
- kis csipet fahéj
Hozzávalók
|
- Hogy kell ezt a sütit megcsinálni? Az aszalt szilvát öntsd le annyi forró vízzel, amennyi ellepi és hagyd ázni kb. 1/2 órát. Utána a víz egy részét öntsd le róla, de valamennyi maradjon (ha túl kevés, utólag tudod pótolni), majd turmixold össze a gesztenyemasszával. A gesztenyés-szilvás masszát keverd össze a zabepehellyel, a fehérjeporral és a mogyoróval, amit előtte picit törj össze. Ízlés szerint keverj bele fahéjat.
- Formázz a masszából kis korongokat, majd helyezd őket sütőpapírra és 180 °C-os sütőben süsd őket aranybarnára. Kb. 15-20 perc kell nekik.