-+=
Olvasási idő: < 1 percA halas kaják eléggé megosztóak – vannak, akik rajonganak érte, még mások inkább az omega-3 tabikból próbálják pótolni a pótolnivalót…:) Node! Hal-rajongóknak most hoztunk egy gyors és finom receptet, ami szinte bármilyen diétába beilleszthető – hiszen lassú felszívódású, szuper GI-jű édesburgonyával tálaltuk!
A tápértékek a teljes adagra vonatkoznak, halastúl, krumplistúl!
Tápanyagadatok
Egészben sült pisztráng édesburgonyával
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 740
Ebből zsírsavak (kcal) 117
% DV (napi érték)*
Összes zsír 13,8g
20%
Szénhidrát 38g
13%
Fehérje 110g
220%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 20 perc |
Mennyiség |
adag
|
Hozzávalók
- 2 db (500 g) pisztráng (belsőségek nélkül)
- só
- bors
- fokhagyma
- citrom
- olíva olaj
- Petrezselyemzöld
- 250 gramm édesburgonya
Hozzávalók
|
Elkészítés
- Mielőtt elkezdenénk a receptet a sütőt melegítsük elő 180 fokon.
- Első lépésként fontos, hogy száraz legyen a hal, így papírtörlővel töröljük át alaposan.
- Egy éles késsel néhány irdalást vágjunk a halakon. Sózzuk és borsozzuk kívül belül ízlés szerint. A fokhagymát aprítsuk vékony darabokra. Ezzel töltsük meg a hal belsejét. A citromokat szeleteljük fel és a petrezselyemmel együtt töltsük meg a halat.
- Következő lépésként az édesburgonyát is szeleteljük fel tetszés szerint. Egy tálcára tegyünk sütőpapírt, amit egy kevés Oliva olajjal locsoljunk meg és oszlassuk el rajta. Tegyük rá a halat és az édesburgonyát, majd locsoljuk meg kevés olajjal.
- Az édesburgonyát ízlés szerint fűszerezzük. Majd nem marad más hátra, mint a ételünket a sütőbe helyezni és várni kb 20 percet míg elkészül.