Hal-rajongóknak egy szuper gyors és egészséges recept következik, amit édesburgonyával teszünk még izgalmasabbá!
Hal-rajongóknak egy szuper gyors és egészséges recept következik, amit édesburgonyával teszünk még izgalmasabbá!
-+=
Olvasási idő:< 1perc
A halas kaják eléggé megosztóak – vannak, akik rajonganak érte, még mások inkább az omega-3 tabikból próbálják pótolni a pótolnivalót…:) Node! Hal-rajongóknak most hoztunk egy gyors és finom receptet, ami szinte bármilyen diétába beilleszthető – hiszen lassú felszívódású, szuper GI-jű édesburgonyával tálaltuk!
A tápértékek a teljes adagra vonatkoznak, halastúl, krumplistúl!
Totálisan Ingyenes a kiszállítás! + 33%OFF mindenre! Csak pár nap!
Tápanyagadatok
Egészben sült pisztráng édesburgonyával
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 740Ebből zsírsavak (kcal) 117
% DV (napi érték)*
Összes zsír 13,8g20%
Szénhidrát 38g13%
Fehérje 110g220%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
Előkészítés
15perc
Sütés/főzés
20perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
2db (500 g)pisztráng (belsőségek nélkül)
só
bors
fokhagyma
citrom
olíva olaj
Petrezselyemzöld
250grammédesburgonya
Előkészítés
15perc
Sütés/főzés
20perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
2db (500 g)pisztráng (belsőségek nélkül)
só
bors
fokhagyma
citrom
olíva olaj
Petrezselyemzöld
250grammédesburgonya
Elkészítés
Mielőtt elkezdenénk a receptet a sütőt melegítsük elő 180 fokon.
Első lépésként fontos, hogy száraz legyen a hal, így papírtörlővel töröljük át alaposan.
Egy éles késsel néhány irdalást vágjunk a halakon. Sózzuk és borsozzuk kívül belül ízlés szerint. A fokhagymát aprítsuk vékony darabokra. Ezzel töltsük meg a hal belsejét. A citromokat szeleteljük fel és a petrezselyemmel együtt töltsük meg a halat.
Következő lépésként az édesburgonyát is szeleteljük fel tetszés szerint. Egy tálcára tegyünk sütőpapírt, amit egy kevés Oliva olajjal locsoljunk meg és oszlassuk el rajta. Tegyük rá a halat és az édesburgonyát, majd locsoljuk meg kevés olajjal.
Az édesburgonyát ízlés szerint fűszerezzük. Majd nem marad más hátra, mint a ételünket a sütőbe helyezni és várni kb 20 percet míg elkészül.
Patócs Gábor vagyok, a PG’s kitchen Instagram és Facebook oldal kezelője. A testépítés és az egészséges életmód évek óta fontos részét képezi életemnek. Nem tartom magam utóbbi megszállottjának, sokkal inkább egy egészséges egyensúly fenntartására törekszem és ezt a látásmódot igyekszem átadni Követőimnek is. A rohanó hétköznapokban egyszerű, gyorsan elkészíthető (nem utolsó sorban kevés mosogatnivalóval járó), ellenben mégis látványos süteményeket, ételeket igyekszem készíteni. Mindezeket könnyen beszerezhető, minőségi hozzávalókból. Természetesen kíváncsiságom kielégítésére is törekszem, így időnként szívesen kísérletezek kevésbé ismert alapanyagokkal, tapasztalataimat pedig szeretném megosztani Veletek is. Az ételek elkészítése mellett, a gasztrofotózás rejtelmeibe is szenvedélyesen belevettem magam, hogy a legimpozánsabb képekkel tudjam bemutatni Nektek receptjeimet.