-+=
Olvasási idő: < 1 percMikulás alkalmából nem csak cukros csokoládéval, cukorkával lepheted meg a gyermekedet, a párodat vagy éppen magadat, hanem akár egy ilyen jópofa, kreatív egészséges palacsintával is. 🙂
Figyeld csak! Nemcsak egyszerű, de szuper egészséges is!
Tápanyagadatok
Mikulás palacsinta
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 186
Ebből zsírsavak (kcal) 45
% DV (napi érték)*
Összes zsír 5g
8%
Szénhidrát 21g
7%
Fehérje 11g
22%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 10 perc |
Pihentetés | 10 perc |
Mennyiség |
darab
|
Hozzávalók
A palacsintákhoz
- 100 gramm sütőtökpüré
- 50 gramm zabpehelyliszt (zabpehely ledarálva) (gluténmentes diéta esetén gluténmentes zabpehely)
- 10 gramm Peak Delicious Whey fehérjepor
- 1 db tojás
- 1 dl cukormentes mandulatej (vagy bármilyen növényi tej)
- 6 gramm szódabikarbóna
- 20 gramm eritrit
- só
- vanília aroma vagy vaníliás eritrit ízlés szerint
- keksz vagy mézeskalács fűszerkeverék ízlés szerint
- kevés kókuszolaj a serpenyő kikenéséhez
A díszítéshez
- 8 szem eper
- 1 db banán
- 4 db áfonya
- 2 db málna
- cukormentes vagy növényi tejszínhab (ízlés és diéta szerint)
Hozzávalók
A palacsintákhoz
A díszítéshez
|
Elkészítés
- Elkészítjük a sütőtök pürét. sütőtököt felszeleteljük, és kimagozzuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 45 percig sütjük. Ha megsült hagyjuk kihűlni, majd kikanalazzuk és aprítógépbe tesszük. Pürét készítünk belőle.
- A palacsinta tészta hozzávalóit keverjük össze, és pihentessük a masszát 10 percig.
- Egy kisebb méretű! serpenyőt, kenjünk ki vékonyan kókuszolajjal egy szilikonos ecset segítségével. A palacsinta mindkét oldalát alacsony lángon süssük meg. Legyünk türelmesek, a tészta vastag lesz, így lassabban sül, és nehezebben fordítható meg.
- Ezután kezdhetjük a díszítést. A szakáll, felkarikázott banán lett. A sapka hosszanti csíkokra vágott eper. Az orra egy szem málna, a szeme egy-egy banán karika rajta egy-egy szem fekete ribizli. A sapkát még tejszínhabbal díszítjük.