-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Hamarosan karácsony és vele a gesztenye szezon, viszont engem nem ez inspirált hanem valami újabbat szerettem volna készíteni az eddigiekhez képest. Innen jött az ötlet, hogy legyen akkor torta, de legyen krém is sőt akkor már valami habos. Így egy kicsit tovább gondolva és számodra fittebb verziót figyelembe véve elkészítettem ezt a gesztenyetortát. 🙂

Aki több karácsonyi FITT receptet szeretne, az ne késlekedjen! Limitált ideig elérhető és ingyenes receptes ebook Tőlünk-Neked IDE KATTINTVA megszerezhető! 🙂

30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!

Tápanyagadatok
Fitt Gesztenyetorta
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 198 Ebből zsírsavak (kcal) 72
% DV (napi érték)*
Összes zsír 8,4g 12%
Szénhidrát 25g 8%
Fehérje 4,3g 8%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
  • 80 gramm rizsliszt
  • 100 gramm zabliszt
  • 10 gramm útifű maghéj
  • 5 gramm sütőpor
  • 80 gramm darált eritrit
  • 2 db tojás
  • 200 gramm víz
  • 250 gramm gesztenyepüré
  • 1 doboz 30%-os Aldi Milfina Habtejszín
  • 1,5 csomag habfixáló
  • ízlés szerint Peak Chestnut Cream cukormentes gesztenyekrém
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
  • 80 gramm rizsliszt
  • 100 gramm zabliszt
  • 10 gramm útifű maghéj
  • 5 gramm sütőpor
  • 80 gramm darált eritrit
  • 2 db tojás
  • 200 gramm víz
  • 250 gramm gesztenyepüré
  • 1 doboz 30%-os Aldi Milfina Habtejszín
  • 1,5 csomag habfixáló
  • ízlés szerint Peak Chestnut Cream cukormentes gesztenyekrém
Elkészítés
  1. Piskóta elkészítés: A száraz hozzávalókat egy tálban összevered. A tojást szétválasztod, a sárgáját és a vizet hozzáadod a száraz részhez, alaposan elkevered. A fehérjét kemény habbá felvered és összeforgatod óvatosan a tésztával. Tetszőleges sütőformába öntöd és 180 fokon 20 perc alatt készre sütöd.
  2. Gesztenyekrém elkészítés: A gesztenyepüré legyen szobahőmérsékletű. A püréhez adj hozzá egy kevés tejszínt és alaposan keverd össze amíg egy homogén sűrűbb krémet nem kapsz. - Ha nem akarsz ezzel a folyamattal bajlódni, akkor a Peak cukormentes gesztenyekrémjét simán csak kend rá!
  3. Tejszínhab elkészítése: A habtejszínt használat előtt több órára tedd hűtőbe. Egy tálba öntsd ki a maradék tejszínt és tedd hozzá a habfixálót. Szükség esetén tegyél hozzá eritritet. Ha ezzel megvagy, kezd el egy robotgép segítésével felverni.

Több gesztenyés recept ITT!

gesztenyetorta

fitt gesztenyetorta

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.