Gesztenyepüré rajongó vagy? Itt a fitt gesztenyetorta!
Ha karácsony, akkor itt aaaaaa gesztenyeszezon! Te is imádod? Akkor ezt a fitt gesztenyepüré DE tortát mindenképp ki kell próbálnod!
Ha karácsony, akkor itt aaaaaa gesztenyeszezon! Te is imádod? Akkor ezt a fitt gesztenyepüré DE tortát mindenképp ki kell próbálnod!
-+=
Olvasási idő: < 1perc
Hamarosan karácsony és vele a gesztenye szezon, viszont engem nem ez inspirált hanem valami újabbat szerettem volna készíteni az eddigiekhez képest. Innen jött az ötlet, hogy legyen akkor torta, de legyen krém is sőt akkor már valami habos. Így egy kicsit tovább gondolva és számodra fittebb verziót figyelembe véve elkészítettem ezt a gesztenyetortát. 🙂
Piskóta elkészítés:
A száraz hozzávalókat egy tálban összevered. A tojást szétválasztod, a sárgáját és a vizet hozzáadod a száraz részhez, alaposan elkevered. A fehérjét kemény habbá felvered és összeforgatod óvatosan a tésztával. Tetszőleges sütőformába öntöd és 180 fokon 20 perc alatt készre sütöd.
Gesztenyekrém elkészítés:
A gesztenyepüré legyen szobahőmérsékletű. A püréhez adj hozzá egy kevés tejszínt és alaposan keverd össze amíg egy homogén sűrűbb krémet nem kapsz. - Ha nem akarsz ezzel a folyamattal bajlódni, akkor a Peak cukormentes gesztenyekrémjét simán csak kend rá!
Tejszínhab elkészítése:
A habtejszínt használat előtt több órára tedd hűtőbe. Egy tálba öntsd ki a maradék tejszínt és tedd hozzá a habfixálót. Szükség esetén tegyél hozzá eritritet. Ha ezzel megvagy, kezd el egy robotgép segítésével felverni.
Patócs Gábor vagyok, a PG’s kitchen Instagram és Facebook oldal kezelője. A testépítés és az egészséges életmód évek óta fontos részét képezi életemnek. Nem tartom magam utóbbi megszállottjának, sokkal inkább egy egészséges egyensúly fenntartására törekszem és ezt a látásmódot igyekszem átadni Követőimnek is. A rohanó hétköznapokban egyszerű, gyorsan elkészíthető (nem utolsó sorban kevés mosogatnivalóval járó), ellenben mégis látványos süteményeket, ételeket igyekszem készíteni. Mindezeket könnyen beszerezhető, minőségi hozzávalókból. Természetesen kíváncsiságom kielégítésére is törekszem, így időnként szívesen kísérletezek kevésbé ismert alapanyagokkal, tapasztalataimat pedig szeretném megosztani Veletek is. Az ételek elkészítése mellett, a gasztrofotózás rejtelmeibe is szenvedélyesen belevettem magam, hogy a legimpozánsabb képekkel tudjam bemutatni Nektek receptjeimet.