Akik ismernek, azok már jól tudják, hogy két dolognak nem tudok ellenállni: az otthoni cukrászdai fagyinak és a Nagymamám zserbójának. A Nagymamám 80. születésnapját ünnepeltük, és mint mindig most is zserbóval várt minket. Mivel én egy ideje a “flexible diet” híve vagyok, nem okoz lelkiismeret furdalást, hogy évente körülbelül 4-5 alkalommal zserbóval lakjak jól.
Most a reggelimet a süteményhez igazítottam, és a cukros, szénhidrát dús egy szelet zserbó süteményemhez készítettem egy alacsony szénhidrát tartalmú, magas fehérje tartalmú Peak reggelit!
Nálunk nincs karácsony zserbó nélkül. Ha karácsony alatt is szeretnél egészséges tudatosan táplálkozni, akkor a zserbó ihletésű gofri a zserbó szelet nélkül is nagyon finom, vagy készítsd el hozzá diétás verzióban.
Aki több karácsonyi FITT receptet szeretne, az ne késlekedjen! Limitált ideig elérhető és ingyenes receptes ebook Tőlünk-Neked IDE KATTINTVA megszerezhető! 🙂
Tápérték 1 gofriban (az egy szelet zserbó sütemény nélkül)
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 10 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 100 gramm zsírszegény túró
- 1 db tojás
- 30 gramm Peak palacsintapor 42% fehérjetartalommal
- 20 gramm cukormentes mandulatej
- 10 gramm dió
- 20 gramm eritrit
- fél db apróra vágott aszalt sárgabarack
- 2 db cukormentes étcsoki
- 10 gramm dió
- 20 gramm eritrit
- 50 gramm Walden Farms kalóriamentes lekvár sárgabarack üveg 340g
- 2 db zserbó
Hozzávalók
A tésztához
A tetejére
|
- A diót az eritrittel daráljuk össze egy kávédarálóban.
- Ezután minden hozzávalót keverjünk össze, és adjuk hozzá az darált diós eritritet. Keverjük csomómentesre.
- A gofri sütőt egy szilikonos ecset segítségével kenjük ki kókuszolajjal és öntsük bele a masszát. Süssük készre.
- A tetejére először a diót és az eritritet daráljuk össze egy kávédarálóban.
- A megsült gofrit tegyük ki egy tányérra, kenjük meg a cukormentes lekvárral, szórjuk meg a darált dióval. Díszítsük a barackkal, a csokoládéval, és ízlés szerint kockára vágott zserbóval.