33% OFF mindenre a Peakshopban! Szabadságra ment a grafikusunk! + Sör és Fagyi kupon is a Tiéd!  KATT IDE!
 
Így készíthetsz extra diétás kakaós csigát – videós recept!
Így készíthetsz extra diétás kakaós csigát – videós recept!

Cukor-, liszt- zsír- és kiborulás mentes diétás csigák érkeztek. Végre egy reform, de könnyen kezelhető nyújtott tészta - videón megnézheted!

Cukor-, liszt- zsír- és kiborulás mentes diétás csigák érkeztek. Végre egy reform, de könnyen kezelhető nyújtott tészta - videón megnézheted!

-+=
Olvasási idő: 2 perc

KAKAÓS CSIGA INVÁZIÓÓÓ! Bevallom nem sok gyűlöltebb dolog volt a konyhamúltamban, mint a reform tészták nyújtása… ragadt, tapadt, szakadt…vagyis minden galádságra képes volt, amiért a sírás kerülgetett.

EDDIG! Sikerült pár német diétás blogból ihletet és erőt merítenem, és új alapanyagokkal, új nyújtási technikával bizony sikerült pihe-puha, abszolút zsírszegény, lisztmentes (és SÍRÁSMENTES:)) csokis csiguszokat tekerni. Figyeld, milyen egyszerű!

33% OFF mindenre a Peakshopban! Szabadságra ment a grafikusunk! + Sör és Fagyi kupon is a Tiéd!


Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20-25 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A tésztához
  • 40 gramm kókuszliszt
  • 30 gramm Peak Keep Calm Dessert Casein fehérjepor madártej ízben ezzel lett tesztelve, tejsavóval nem lesz ilyen az állaga, íze!
  • 20 gramm útifűmaghéjLISZT
  • 10 gramm mandulaliszt vagy zabliszt
  • 8 gramm sütőpor
  • 150 ml tej
  • 120 gramm Skyr joghurt (Lidl) vaníliás ízben esetleg más krémes túróval vagy sűrű joghurttal is működhet
  • ízlés szerint édesítő
A krémhez
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20-25 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A tésztához
  • 40 gramm kókuszliszt
  • 30 gramm Peak Keep Calm Dessert Casein fehérjepor madártej ízben ezzel lett tesztelve, tejsavóval nem lesz ilyen az állaga, íze!
  • 20 gramm útifűmaghéjLISZT
  • 10 gramm mandulaliszt vagy zabliszt
  • 8 gramm sütőpor
  • 150 ml tej
  • 120 gramm Skyr joghurt (Lidl) vaníliás ízben esetleg más krémes túróval vagy sűrű joghurttal is működhet
  • ízlés szerint édesítő
A krémhez
Elkészítés
  1. Gyúrd össze a tészta hozzávalóit egy homogén gombóccá. Elsőnek a szilárdakat keverd el, utána a folyékony szekciót kavard bele.
  2. Ha egybeállt a tészta, akkor !! két !! sütőpapír között könnyen nyújthatod is egy téglalap formára. Nem kell lisztezni alatta. A nyújtást a VIDEÓN megnézheted!
  3. Kend meg a tetejét cukormentes csokikrémmel és erre szórd a kakaót! (Ha hideg van, akkor a csokikrémet olvaszd meg mikróban, hogy könnyen kenhető legyen - ez nagyjából 900W-on 10-15 másodperc alatt megtörténik, de vigyázz ne melegítsd túl, mert megég a csoki!) Nagyon pici eritrittel még megszórható.
  4. Tekerd fel a sütőpapir segítségével (mint egy piskótarolót vagy mint egy szőnyeget) szorosan, majd éles késsel vágd fel.
  5. Helyezd olajsprayvel kifújt sütőfelületre, majd előmelegítve 170 fokon süsd 20-25 percig.
  6. Sütőből kivéve rögtön rá lehet kapni 🙂 Vééégre nem kell egy estére a hűtőben pihentetni.

Több fitt finomság ITT!

diétás kakaós csiga

diétás kakaós csiga recept

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!

Fontos vagy nekünk!

Itt vagyunk, ha írsz nekünk!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Tőke Szilvia
Összegyűjtöttünk neked néhány érdekes írást!
Zabos, fehérjés, “A” diétás kakaós csiga!
Zabos, fehérjés, “A” diétás kakaós csiga!

Kakaós csiga, ki ne szeretné? Mit szólnál egy olyan változathoz, ami a Te diétádba is belefér?

Kakaós csiga, ki ne szeretné? Mit szólnál egy olyan változathoz, ami a Te diétádba is belefér?

-+=
Olvasási idő: 2 perc

Kelt tésztás kísérletezéseim során édes sütikkel is próbálkoztam. Ennek eredménye a szénhidrát-csökkentett, fehérjében gazdag finom kakaós csiga.

Kakaós csiga

Lássuk, mire lesz szükséged a finomságokhoz:

  • 150 g liszt: lehet zabpehelyliszt, vagy szénhidrát-csökkentett sütőliszt, vagy ezek tetszőleges arányú keveréke
  • 50 g vaníliás sűrű állagú fehérjepor (Protein 85-öt használtam)
  • 30 g búzasikér
  • 150 g ricotta, krémes túró, vagy light sajtkrém
  • 15-20 g friss élesztő
  • 10 g kókuszzsír
  • 1 tk. méz
  • édesítő ízlés szerint
  • kb. 1 dl víz
  • töltelék: csigába 10-20 g natúr kakaópor + édesítő, és/vagy csokis fehérjepor 1-2 ek. vízzel kikeverve, buktába cukormentes lekvár

Diétás kakaós csiga

Nincs más hátra, mint összeállítani az alakbarát kakaós csigáidat!

Az élesztőt oldd fel 0.5-1 dl langyos vízben, majd keverj hozzá 1 tk. mézet, vagy cukrot. Ez kb. 5 g, ami belefér, mert egy sütire még csak 1 g se fog jutni, és nem is neked, hanem az élesztőgombáknak kell megenniük. Nélküle sokkal kevésbé fog kelne meg a tésztád, tömörebb, kisebb csigákat kapnál.

Keverd hozzá a sikért, a kókuszzsírt és a ricottát vagy túrót. A ricotta azért jó, mert savóból készült, a savó pedig jobbá teszik a pékáruk tésztájának állagát.

33% OFF mindenre a Peakshopban! Szabadságra ment a grafikusunk! + Sör és Fagyi kupon is a Tiéd!

Végül add hozzá a lisztet, a fehérjeport, az édesítőt és gyúrj belőle tésztát. Ha túl ragacsos, kell még egy kis liszt, ha nem áll össze, egy pici víz, de vigyázz vele, egyszerre csak 1 evőkanálnyit adj hozzá, különben túl sok lehet!

Tedd a tésztagombócot egy tálba, takard le, és meleg helyen hagyd 1 órán át kelni.

Utána gyúrd át, majd attól függően, hogy csigákat, vagy buktákat, esetleg mindkettőt készítesz a következőket kell tenned:

Csigákhoz a tészta felét sodord ki vékonyra, majd kend meg kevés vízzel kikevert édesítős kakaóporral és tekerd fel. Akár a tészta másik felét is rátekerheted erre a tekercsre kisodorva, töltelékkel megkenve. Így szép nagy csigákat kapsz, ha külön tekered fel, akkor sok picit. A tekercset vágd fel kb. 2 cm széles szeletekre.

Tipp: Ha buktát szeretnél készíteni, akkor sodord ki a tészta egy részét vékonyra, majd vágd egynelő téglalapokra. Mindegyikre tegyék egy-egy teáskanálnyi cukormentes lekvárt, majd tekerd fel őket és hajtsd be a szélüket.

Tedd a kész csigákat/buktákat sütőlapra és hagyd őket további fél órát kelni.

Ha megnőttek, tedd őket a sütőbe, amit állíts 180 °C-ra. Amíg a sütő melegszik, tovább tud kelni a tészta. Kb. 30-40 perc alatt aranybarnára sülnek.

Melegen is nagyon finomak, de frissen kihűlve is jók. Ha már pár naposak érdemes őket fogyasztás előtt pár másodpercre mikróba tenni és átmelegíteni. Így olyanon lesznek, mint új korukban. 😉

Jó étvágyat!

Processed with Moldiv

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!

Fontos vagy nekünk!

Itt vagyunk, ha írsz nekünk!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Tőke Szilvia
Összegyűjtöttünk neked néhány érdekes írást!
[instagram-feed feed=1]

33% OFF a legendás HELLBURNER zsírégetőkre! KATT!