Csak 6 összetevő a recept és 15 perc kell ehhez a roppanós, mégis krémes finomsághoz. Ráadásul simán lepipálja a bolti gabonapehely szeleteket ízben és összetételben is. Természetesen nem hiányozhatott belőle, sőt a fő alapanyag lett a Peak mogyoróvaj – ezt azért használom mert nemcsak 100% mogyoró (vagyis teljesen cukormentes), hanem adalékanyag és állagjavító sincs benne, így sokkal természetesebb az íze!
Természetesen csinálhatod puffasztott rizsből vagy búzából is, de szívből ajánlom a kölest, ez az egyik leghasznosabb gabonaféle. A köles jótékony hatásairól ITT olvashatsz még!
Amit jó tudni a puffasztott köles receptről:
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
- laktózmentes
- gluténmentes
- ha méz helyett agave szirupot használsz akkor már vegán receptet kapsz!
Előkészítés | 15 perc |
Pihentetés | 1 óra |
Mennyiség |
darab
|
- 160 gramm Peak Peanut Butter mogyoróvaj
- 140 gramm méz / vagy Agave szirup
- 90 gramm puffasztott köles
- vanília aroma
- 150 gramm cukormentes étcsokoládé
- 15 gramm Peak MCT olaj
- 100 gramm Peak Slim Dark Choco Cream - cukormentes étcsokoládé krém 350g olvasztva
Hozzávalók
Csokimáz (1. variáció)
vagy: csokimáz (2.verzió)
|
- A mogyoróvajat és a mézet kimérjük majd mikróban óvatosan megmelegítjük, hogy kellően folyós legyen.
- Ezután a kimért puffasztott köleshez adjuk és jól elkeverjük.
- Egy tetszőleges méretű tálat (nekem 25x15 cm-es) kibélelünk sütőpapírral és bele kanalazzuk a ragacsos kölest. Ezt legkönnyebben egy bevizezett kanállal tudjuk szépen a „helyére” nyomkodni.
- Ezután a felaprított étcsokoládéhoz adjuk az MTC olajat és mikróban pár perc alatt megolvasztjuk. (Természetesen lehet hozzá tenni édesítőszert is ha valaki úgy jobban szereti.)
- Ha kellően folyós lett a csokink a kölesre csurgatjuk és elegyengetjük, hogy mindenhova jusson. + tipp: Egy icipici só a csokimázra igazán különlegessé teszi.
- Utolsó lépésként a fagyasztóba rakjuk és legalább egy órán át ott hagyjuk. Én bent hagytam egy éjszakát ami persze nem gond csak ne felejtsük el kivenni 20-30 perccel fogyasztás előtt, hogy ne törjön ripityára a csoki a tetején. ( se a kés :))
- Miután kivesszük a fagyasztóból nem kell feltétlen visszarakni, nem fog szétfolyni szobahőmérsékleten sem!