Karácsonyi aduász, ha nincs időd, ámde úgy ennél valamit, amit az ünnepi alma-dió-mézeskalács mámor jár át... na, erre jó a lusta almás rétes, igazi adventi kiadásban!
Karácsonyi aduász, ha nincs időd, ámde úgy ennél valamit, amit az ünnepi alma-dió-mézeskalács mámor jár át... na, erre jó a lusta almás rétes, igazi adventi kiadásban!
-+=
Olvasási idő:2perc
Karácsonyi készülődésben mit nem adnánk egy villámgyors, pikk-pakk pite receptért, ami alig pár összetevő, és nagyjából két mosatlan (plusz a tepsi), amit igényel!
A híres lusta almás rétes következik, ámde karácsonyi hangulattal, ünnepi összetevőkkel megbolondítva – természetesen kalória csökkentetten! Alma reszelésre FEEEL!
Ami MÉG megkönnyíti a dolgod: a süti alapod készen kapod! A Peak palacsintapor 56%os fehérjetartalmával szuper jó ilyen gyors sütik megsütésére, fitté tételére! Mivel van benne zabliszt, fehérje és tojáspor is, így szuper alap arra, hogy villám sütikben gondolkodj! Mondjuk egy lusta almás rétesben! Ezt (is) tudja a Peak palacsinta – sőt, még többet!
Black Friday! 33% OFF Mindenre a PeakShopban + 1 doboz Cukimentes Szaloncukor is a Tiéd!
cukormentes
laktóz és gluténmentes
akár sósan is készítheted!
és 100% lebomló, környezetvédős csomagolásban van!
Egy közepes tepsi alját kikenünk alaposan kókuszolajjal, majd egyenletesen rászórjuk a palacsinta keverék felét és jól belenyomkodjuk. Arra figyelj hogy ne legyen túl vastag ez a réteg, de mindenhol egyenletesen fedve legyen.
A reszelt almához keverjük a lekvárt, a fűszereket és a diót. Édesítsd ha kell!
A palacsinta por tetejére ráhalmozzuk a masszát.
Végül amennyire lehet, egyenletesen rászórjuk a másik adag lisztes keveréket.
Óvatosan keverjük össze a tojást a tejjel és egy picike édesítővel. Ne verd fel, mert rántotta lesz 😀
Ha ezzel meg vagyunk, már csak le kell önteni a folyékony résszel úgy, hogy mindenhova jusson, kicsit villával segíthetünk rajta.
Tegyük 180 °C-os előmelegített sütőbe és 20-25 perc alatt süssük készre. Hagyjuk a sütőben kihűlni.
A Peak főszerkesztője vagyok, mellette pszichológia szakon végeztem, és sportedzőként is évekig tevékenykedtem. Régebben versenyszerűen sportoltam (küzdősportok), így a rendszeres sport, a minőségi étkezés, az erősítés és a tápkiegek az életem részévé váltak.