Bevallom őszintén ez a desszert eredetileg egy retro gyümölcstortának készült, aminek a piskótája a formában annyira leragadt, hogy úgy kellett kikaparnom a formából. Nyilvánvaló volt, hogy kidobni nem fogom pláne, hogy már a házi barackbefőttet is felbontottam és a puding is elkészült. 🙂
Viszont a jól bevált pohárdesszertnél azért egy kicsit izgalmasabbat szerettem volna, így készült ez a gluténmentes és hozzáadott cukortól mentes őszibarackos máglyarakás. Természetesen piskóta helyett könnyebb megoldás valamilyen kifli, kalácsféleség – de ez viszont BIZTOS SOKKAL DIÉTA BARÁTABB!!!
Bónusz tipp! Ha szeretnéd MÉG fehérjedúsabbá tenni a receptet, akkor használj FEHÉRJÉS PUDINGPORT! A Peak Yummy puding cukormentes és 78%-os fehérjetartalmával bármelyik diétába beilleszthető! Sőt, főzni sem kell, szóval még időt is spórolsz vele!
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 20 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 4 db tojás
- 3 evőkanál négyszeres erősségű édesítő
- 90 gramm rizsliszt
- 1 csomag gluténmentes vaníliás pudingpor
- 30 gramm Peak Slim And Beauty Protein fehérjepor zsírégetőkkel és kollagénnel barackos joghurt parfé íz 500g
- 2 dl kókusztej
- 3 dl víz
- 2 db tojásfehérje
- ízlés szerint édesítő
- 100 gramm cukormentes barackbefőtt
- 30 gramm darált dió
- 4 dl kókusztej
Hozzávalók
A tésztához
A pudinghoz
A tetejére
Továbbá
|
- A piskótát a hagyományos módon elkészítjük. ( Fehérjét felverjük, egyesével hozzáadjuk a sárgájákat folyamatos keverés mellett, majd mehet hozzá az édesítő és a liszt is apránként) Majd sütőpapírral bélelt formában 180 fokon megsütjük körülbelül 20 perc alatt.
- Miközben a piskóta sül, elkészítjük a pudingot is a hagyományos módon.
- A kész piskótát felkockázzuk, egy magasfalú edénybe tesszük és ráöntjük a 3 dl kókusztejet majd jól összekeverjük amíg magába nem szívja azt. ( A tejbe mehet egy kis édesítőszer, ha nem elég édes a piskóta vagy amivel készítjük)
- Jöhet az összeállítás. Tetszőleges formába (vajazott) tesszük az áztatott piskótát, lenyomkodjuk. Rásorakoztatjuk a felvágott barackokat, eloszlatjuk rajta a pudingot és megszórjuk a marék dióval.
- 180 fokon 20 percig sütjük, majd megkenjük a már felvert tojásfehérjével és barnulásig visszatoljuk.