-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Több helyen láttam már a gesztenye-aszalt szilva párosítást, így mindenképp ki akartam próbálni, mert kíváncsivá tett a dolog. Egy nagyon egyszerű édességet készítettem, gesztenyegolyókat csupa egészséges összetevőből. Nem kell sütni, nem lehet elrontani, és még az ünnepek előtt az utolsó pillanatban is elkészül.

Aki több karácsonyi FITT receptet szeretne, az ne késlekedjen! Limitált ideig elérhető és ingyenes receptes ebook Tőlünk-Neked IDE KATTINTVA megszerezhető! 🙂

Hozzávalók:

  • 250 g natúr gesztenyemassza
  • 200 g aszalt szilva
  • 100 g kókuszliszt
  • 50 g mandulavaj (vagy mogyoróvaj)
  • 60 g fehérjepor (csokis vagy vaníliás, esetleg sütikrémes)
  • ízlés szerint édesítő, rum aroma, fahéj vagy mézeskalács fűszer

Elkészítés:

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

A gesztenyemasszát hagyd kiolvadni. Az aszalt szilvát tedd turmixgépbe és önts rá annyi vizet, amennyi ellepi. Add hozzá a gesztenyemassza egy részét és turmixold össze.

Utána az egészet gyúrd egybe a többi hozzávalóval.

A én azt itt megadott mennyiségekkel készítettem, de előfordulhat, hogy neked más a fehérjeporod, több/kevesebb vizet tettél hozzá, így nem biztos, hogy összeáll, de az is lehet, hogy ragacsos lesz.

Nyugi, elrontani nem tudod, ha ragad, tegyél bele még kókuszlisztet, ha nem tapad össze, akkor ici-pici folyadékot. Ezzel óvatosan, mert könnyű túl ragacsossá tenni. Ha jó az állaga, formálj belőle golyókat. Én 30 db golyót készítettem.

Hűtőben tárold őket, hogy jól összeérjenek az ízek és nehogy megromoljon. Le is lehet fagyasztani.

Jó étvágyat! 🙂

Processed with MOLDIV

gesztenyegolyó

diétás gesztenyegolyó

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.