Hogy lehet egy zsíros krémes süti diétás?! Hát így!
A S’mores egy amerikai édesség, igazából sült pillecukorral és csokival összeragasztott kekszekről van szó, de szerintem nem áll messze a “sütikrém” íztől.
A Peak Yummy protein pora pont ilyen ízű – épp ezért kitaláltam, hogy kellene már egy olyan fehérjés sütit csinálnom, amiben igazi, vajas krém van. Mondjuk én nem rajongok az olyasmiért, mert túl zsíros és émelyítő számomra, de egy kis light margarinnal és sok sütikrém ízű fehérjeporral kifejezetten finom és a tápanyag összetétele is kedvező!
> Peak-tipp az egészséges-fetisisztáknak! A zsírtól nem kell rettegnünk, mivel vannak olyan “jó” zsírok, amelyek mértékkel fogyasztva pont hogy segítik a szervezetünk, anyagcserénk működését! Például a Peak 100%-os mandulavajjal nemcsak finom DE!! egészséges is lehet a sütid!
> Peak-tipp diétázóknak! Akinek minden kalória számít, az esetleg kipróbálhatja, hogy vaj helyett zsírszegény krémtúróval és valamilyen sütis ízű Peak fehérjével: Yummy protein vagy Peak Delicious Whey porral ugrik neki a műnek!
A krémet zabpehelylisztes piskótalapok közé töltöttem, de hogy ne legyen olyan snassz, kétféle piskótát csináltam: egy fehéret és egy kakaósat.
Tápértékek egy darabra!!!
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 20 perc |
Mennyiség |
db
|
- 3 db tojás
- 40+20 gramm zabpehelyliszt
- 10 gramm holland kakaópor
- 4 evőkanál eritrit
- 40 gramm Peak Yummy Protein Mályvacukros-csokis keksz
- 50 gramm light margarin
- 20 gramm zabpehelyliszt
- 50 ml víz
Hozzávalók
A piskótához:
A sütikrémhez
|
- Először készítsd el a piskótát: válaszd szét a tojásokat, a fehérjéhez adj egy csipet sót, majd verd kemény habbá. Közben add hozzá kanalanként az eritritet, végül mikor már jó kemény a hab, a tojássárgákat is egyesével.
- Ezek után a fele tojáshabot kanalazd át egy másik edénybe, mert kétféle tésztánk lesz: egy világos és egy kakaós. A fehér tésztához 40 g zabpehelylisztet keverj még a tojáshabhoz szépen fokozatosan, a csokis tésztához pedig 20 g liszt és 10 g kakaó keverékét.
- A tésztát én kis szilikon kosárka formák aljában sütöttem meg, hogy szép kerek sütik legyenek, de megteszi más forma is, akár szeletelni is lehet, de akkor én dupla vagy tripla mennyiséggel készíteném.
- A sütikrémhez mindent turmixolj össze, édesítsd ízlés szerint és keverd jó simára.
- A kétféle piskótát ragaszd össze a krémmel, majd a sütik tetejét díszítsd kedvedre gyümölcsökkel, vagy ha maradt krém, akár azzal is készíthetsz rá mintákat tortadíszítő segítségével.