Aranyozott csirkemell útifű maghéjas-mogyorós panírban MCT majonézzel

Amikor kislány voltam a vasárnapi ebéd asztaláról sohasem hiányozhatott a gyöngyöző tyúkhúsleves, rántott hús és sültburgonya kombináció. A nálunk rántott húsként ismert Bécsi szelet, az osztrák konyha gyermeke, de valójában egy 16. századbeli velencei kalmárnak köszönhetjük, aki arannyal bevont borjúszelettel kényeztette vendégeit. A milánói szakácsok válaszul feltalálták a szegények aranyát, vagyis a panírt. A liszt, tojás és zsemlemorzsa helyett, most valami sokkal izgalmasabb alapanyagot használtam a rántott csirkemell elkészítéséhez. Feltétlenül próbáld ki, mennyei íz kombináció!

Hozzávalók:

Majonézhez:

  • 0,5 dl MCT olaj
  • 0,5 dl étolaj (oldószermentes, a magvak préselésével, sajtolásával előállított) vagy olíva olaj
  • citromlé
  • ½ dl növényi tejszín

Sütéshez:

kókuszolaj vagy olíva olaj

Elkészítés menete: A csirkemellet szeletekre vágjuk, majd fűszerezzük sóval, borssal. A melleket először felvert tojásba mártjuk, majd útifű maghéj és durvára darált sós, földimogyoró keverékébe forgatjuk. Nem hidrogénezett kókuszolajon arany barnára sütjük mindkét oldalát.

 

Elkészítjük a tojás nélküli majonézt. Még nagyon régen találtam az egyik kedvenc gasztrobloggerem honlapján, azóta is gyakran készítem, elronthatatlan és nagyon finom. A majonézhez, egy magas falú keverőedénybe, az olajokhoz adtam, ½ dl mandulatejszínt (más növényi tejszín is lehet), 1 teáskanál citromlevet és ízlés szerinti sót. A botmixert egészen az aljáig nyomtam és anélkül, hogy mozgattam volna turmixolni kezdtem. Amikor látod, hogy elkezd sűrűsödni, akkor kezdheted el, le-fel mozgatni. Pillanatok alatt elkészül.

Jó étvágyat hozzá!

dietas-rantott-csirke-majonezzel

Csirkemell

Rántott csirkemell

Pálfy Csobánka

Pálfy Csobánka

Pálfy Csobánka vagyok, egy kisvárosi lány, tele nagy tervekkel. Három nagy szerelem van az életemben, a gyerekek, a mozgás és a sütés. Mozgásterapeutaként, 3 év alatti manókkal foglalkozom, így egész nap mozgásban vagyok. A sport végigkísérte az egész életemet hobbi szinten. Számomra a mozgás az örömről szól és a saját korlátaim feszegetéséről. Imádom a kihívásokat az élet minden területén, a barátaim szerint betegesen optimista alkat vagyok.
A sütés az én szeretet nyelvem. Sütök, ha boldog vagyok, ha nem tudok aludni, ha egy kis relaxációra vágyom, sütök a barátaimnak, a szomszéd néninek, a családomnak, a munkatársaimnak, és most már nektek is. A konyha mérleggel nem vagyok túl jó barátságban, szeretek számok nélkül, szabadon alkotni. A táplálkozás területén nem mondanám magam aszkéta típusnak, imádok enni, de minőség tekintetében soha nem kötök kompromisszumot.A cipők és ruhák helyett engem inkább egy új sütőforma, alapanyag vagy egy különleges fűszer hoz lázba. Remélem szeretni fogjátok a receptjeimet, szeretetből készülnek!
Pálfy Csobánka
Termékek a Peak Shop kínálatából!
Hozzászólások

Tudj meg többet arról, hogyan lehetsz még szebb a Google+ oldalunkon!

Aranyozott csirkemell útifű maghéjas-mogyorós panírban MCT majonézzel
2 szavazat, 4.00 átl. szavazat (82% pont)

Fontos a véleményed! Itt vagyunk, ha van kérdésed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Hozzászólás elküldése előtt kérled add meg a helyes számot *

Aranyozott csirkemell útifű maghéjas-mogyorós panírban MCT majonézzel
2 szavazat, 4.00 átl. szavazat (82% pont)
2799
Diétás főzőcske, Egytálételek
, ,