-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Amikor kislány voltam a vasárnapi ebéd asztaláról sohasem hiányozhatott a gyöngyöző tyúkhúsleves, rántott hús és sültburgonya kombináció. A nálunk rántott húsként ismert Bécsi szelet, az osztrák konyha gyermeke, de valójában egy 16. századbeli velencei kalmárnak köszönhetjük, aki arannyal bevont borjúszelettel kényeztette vendégeit. A milánói szakácsok válaszul feltalálták a szegények aranyát, vagyis a panírt. A liszt, tojás és zsemlemorzsa helyett, most valami sokkal izgalmasabb alapanyagot használtam a rántott csirkemell elkészítéséhez. Feltétlenül próbáld ki, mennyei íz kombináció!

Hozzávalók:

Majonézhez:

  • 0,5 dl MCT olaj
  • 0,5 dl étolaj (oldószermentes, a magvak préselésével, sajtolásával előállított) vagy olíva olaj
  • citromlé
  • ½ dl növényi tejszín

Sütéshez:

Dolgozzon helyetted a Zsírégetőd! A Munka Ünnepére: 33% OFF a Peak Zsírégetőidre!

kókuszolaj vagy olíva olaj

Elkészítés menete: A csirkemellet szeletekre vágjuk, majd fűszerezzük sóval, borssal. A melleket először felvert tojásba mártjuk, majd útifű maghéj és durvára darált sós, földimogyoró keverékébe forgatjuk. Nem hidrogénezett kókuszolajon arany barnára sütjük mindkét oldalát.

 

Elkészítjük a tojás nélküli majonézt. Még nagyon régen találtam az egyik kedvenc gasztrobloggerem honlapján, azóta is gyakran készítem, elronthatatlan és nagyon finom. A majonézhez, egy magas falú keverőedénybe, az olajokhoz adtam, ½ dl mandulatejszínt (más növényi tejszín is lehet), 1 teáskanál citromlevet és ízlés szerinti sót. A botmixert egészen az aljáig nyomtam és anélkül, hogy mozgattam volna turmixolni kezdtem. Amikor látod, hogy elkezd sűrűsödni, akkor kezdheted el, le-fel mozgatni. Pillanatok alatt elkészül.

Jó étvágyat hozzá!

dietas-rantott-csirke-majonezzel

Csirkemell

Rántott csirkemell

30 napon át minden napra jut 1 fitt recept - ami 5 perces elfoglaltságot kér CSAK Tőled!