-+=
Olvasási idő: 2 perc

Valentin napra készített aljasan nyomuló, MÁLNÁS MADÁRTEJES SAJTTORTA, amiről végülis meggyőztem a Párom, hogy nem is kell neki, nem is olyan finom, nem is lett jó… szóval tudok jobbat, és ezt inkább megeszem inkább én 😀

Szóval Ő sajtos-aljassága ismét színre lép: aljas, málnás, madártejes… és olyan szégyentelen dolgokra késztet, mint a fenti megtörtént eset. Igen, füllenteni ciki… de cseppet sem bántam meg. 😀

Azt érdemes tudni, hogy nagyon sok (értsd nagyonnagyonnagyoooon sok) REFORM sajttorták készítettem már, hiszen mindegyikben volt valami tökély, és mindegyikben volt valami, amit illet volna még finomítani… egy ideje megvan a tökéletes recept – így most már neki lehet állni az ízeket vadítani… nos ez a málnás-madártejes kombó pont ilyen újítás!

Dolgozzon helyetted a Zsírégetőd! A Munka Ünnepére: 33% OFF a Peak Zsírégetőidre!

Ami fontos, hogy egy ideje már KAZEINT használok a sajttortába – sokkal jobb, kevésbé száraz állagot ad neki, mint a tejsavó. A Keep Calm Dessert kazeinjei a madártejes verzió szinte üvöltött, hogy sütiben a helye… hát kérése beteljesedett.

Tudnotok kell, ez egy ÚJÍTOTT VERZIÓJA a Keep Calm-nak, sokkal krémesebb, finomabb szemcsés az elődjénél, és ízre is ég és föld a különbség: ő már olyan, mintha egy tejsavót innál, csak kicsit sűrűbb és krémesebb állaggal. 500 g-os dobozka ráadásul, így nem is fogsz ráunni!

Na írom a receptet, aztán hajt a bűntudat, úgyhogy megyek is készíteni belőle még egyet Neki… egy “jobbat”ugye … 😀

Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 45 perc
Pihentetés 1 éjszaka
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
Az alja (18 cm forma)
A krém
  • 250 gramm light mascarpone
  • 250 gramm zsírszegény túró
  • 2 db tojás (L vagy XL)
  • 1 db tojásfehérje
  • fél csomag vaníliás pudingpor 20 g
  • 200 ml zsírszegény tej vagy növényi tej
  • 30 gramm Peak Keep Calm Dessert Casein fehérjepor madártej ízben
  • ízlés szerint édesítő
  • ízlés szerint málna
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 45 perc
Pihentetés 1 éjszaka
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
Az alja (18 cm forma)
A krém
  • 250 gramm light mascarpone
  • 250 gramm zsírszegény túró
  • 2 db tojás (L vagy XL)
  • 1 db tojásfehérje
  • fél csomag vaníliás pudingpor 20 g
  • 200 ml zsírszegény tej vagy növényi tej
  • 30 gramm Peak Keep Calm Dessert Casein fehérjepor madártej ízben
  • ízlés szerint édesítő
  • ízlés szerint málna
Elkészítés
  1. A tészta hozzávalóit összeaprítjuk egy késes mixerrel, majd a sütőpapírral bélelt kapcsos tortaforma (max 18 cm-es) aljába nyomkodjuk. Lepje el mindenhol a kókuszolaj, de ne totyogjon benne!
  2. Süssük elő 180 fokon 10 percig!
  3. A krém alapanyagait egy robot-/turmixgéppel habosra verjük, kivéve a málnát.
  4. Öntsük az alapra a krémet úgy, hogy a közepére-tetejére tegyünk málnát.
  5. Előmelegített sütőben, 160 fokon 45 percig sütöttem. A lényeg, hogy ha a közepe még éppen hogy képlékeny állagú, és/vagy elkezd barnulni a teteje, akkor kivehetjük! A közepe legyen rezgős, pudingszerű még akkor, mikor kiveszed!
  6. Várjuk meg még kihűl - de igazából Ő másnapra a legfinomabb! Én előző este készítem, ha kihűlt, akkor hűtőbe teszem, és másnapra lesz tökéletes. Meg harmadnapra, de akkor már nagyon nem szokott sok maradni....:)

Oreos sajttorta ITT!

málnás sajttorta

málnás madártejes sajttorta

30 napon át minden napra jut 1 fitt recept - ami 5 perces elfoglaltságot kér CSAK Tőled!