Valentin napra készített aljasan nyomuló, MÁLNÁS MADÁRTEJES SAJTTORTA, amiről végülis meggyőztem a Párom, hogy nem is kell neki, nem is olyan finom, nem is lett jó… szóval tudok jobbat, és ezt inkább megeszem inkább én 😀
Szóval Ő sajtos-aljassága ismét színre lép: aljas, málnás, madártejes… és olyan szégyentelen dolgokra késztet, mint a fenti megtörtént eset. Igen, füllenteni ciki… de cseppet sem bántam meg. 😀
Azt érdemes tudni, hogy nagyon sok (értsd nagyonnagyonnagyoooon sok) REFORM sajttorták készítettem már, hiszen mindegyikben volt valami tökély, és mindegyikben volt valami, amit illet volna még finomítani… egy ideje megvan a tökéletes recept – így most már neki lehet állni az ízeket vadítani… nos ez a málnás-madártejes kombó pont ilyen újítás!
Ami fontos, hogy egy ideje már KAZEINT használok a sajttortába – sokkal jobb, kevésbé száraz állagot ad neki, mint a tejsavó. A Keep Calm Dessert kazeinjei a madártejes verzió szinte üvöltött, hogy sütiben a helye… hát kérése beteljesedett.
Tudnotok kell, ez egy ÚJÍTOTT VERZIÓJA a Keep Calm-nak, sokkal krémesebb, finomabb szemcsés az elődjénél, és ízre is ég és föld a különbség: ő már olyan, mintha egy tejsavót innál, csak kicsit sűrűbb és krémesebb állaggal. 500 g-os dobozka ráadásul, így nem is fogsz ráunni!
Na írom a receptet, aztán hajt a bűntudat, úgyhogy megyek is készíteni belőle még egyet Neki… egy “jobbat”ugye … 😀
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 45 perc |
Pihentetés | 1 éjszaka |
Mennyiség |
szelet
|
- 20 gramm kókuszliszt
- 50 gramm (gluténmentes) zabpehely
- 30 gramm Peak Keep Calm Dessert Casein fehérjepor madártej ízben
- 3 evőkanál folyékony kókuszolaj
- 1 db tojássárgája
- ízlés szerint édesítő
- 250 gramm light mascarpone
- 250 gramm zsírszegény túró
- 2 db tojás (L vagy XL)
- 1 db tojásfehérje
- fél csomag vaníliás pudingpor 20 g
- 200 ml zsírszegény tej vagy növényi tej
- 30 gramm Peak Keep Calm Dessert Casein fehérjepor madártej ízben
- ízlés szerint édesítő
- ízlés szerint málna
Hozzávalók
Az alja (18 cm forma)
A krém
|
- A tészta hozzávalóit összeaprítjuk egy késes mixerrel, majd a sütőpapírral bélelt kapcsos tortaforma (max 18 cm-es) aljába nyomkodjuk. Lepje el mindenhol a kókuszolaj, de ne totyogjon benne!
- Süssük elő 180 fokon 10 percig!
- A krém alapanyagait egy robot-/turmixgéppel habosra verjük, kivéve a málnát.
- Öntsük az alapra a krémet úgy, hogy a közepére-tetejére tegyünk málnát.
- Előmelegített sütőben, 160 fokon 45 percig sütöttem. A lényeg, hogy ha a közepe még éppen hogy képlékeny állagú, és/vagy elkezd barnulni a teteje, akkor kivehetjük! A közepe legyen rezgős, pudingszerű még akkor, mikor kiveszed!
- Várjuk meg még kihűl - de igazából Ő másnapra a legfinomabb! Én előző este készítem, ha kihűlt, akkor hűtőbe teszem, és másnapra lesz tökéletes. Meg harmadnapra, de akkor már nagyon nem szokott sok maradni....:)