Mákos krémes, a diétás csodasüti! A TITOK is a cikkben!
Csak összekevered, formába öntöd, és kész is a MÁKOS CSODASÜTI: felül roppan, belül krémes - mindez abszolút szénhidrátszegényen!
Csak összekevered, formába öntöd, és kész is a MÁKOS CSODASÜTI: felül roppan, belül krémes - mindez abszolút szénhidrátszegényen!
-+=
Olvasási idő: 2perc
Hát, nem tudom ki hogy van vele, de lassan azért illene villantani valami formát – és bevallom, nekem nem igazán megy most könnyen a diéta. Kifogásokat nem keresek, egyszerűen gyakrabban kívánok édeset.
Bármi is azért a süti-vágy, mindig egészséges és cukormentes alapanyagokkal igyekszem elkészíteni – jelen esetben egy villámgyors keverem-tepsibetöltöm-kisütöm FULL DIÉTÁS MÁKOS KRÉMESHEZ folyamodtam! Isteni, ahogy a teteje ropog, a közepe krééémes és az alján az izgi vanília réteg megül.
A DIÉTA-titok, hogy liszt helyett Keep Calm kazeint használok MINDIG a receptekbe. Ez az EGYETLEN olyan fehérjepor, ami hasonlóan viselkedik, mint a liszt – azaz JÓ ÁLLAGOT ad és NEM SZÁRÍTJA ki a sütit. A Keep Calm-ba plusz rostok is vannak – emiatt TELÍT, és igazából szerintem ennek köszönhető a jó állag. (Más kazeinek nekem olyan „homokos” hatásúak voltak.)
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
Szuper alternatíva, ha picit meg akarod szorítani a kalóriákat – vagy kicsit könnyedebb nasira vágysz! Miért?
A tojásokat kettékapjuk és a sárgájukat szép habosra keverjük 1-2 kanál eritrittel,
Hozzáadjuk a sárgás részhez kanalanként a zablisztet, mákot, a fehérjét, az ízesítőt majd utána a tejet apránként.
A tojások fehérjét ismét egy kis eritrittel kemény habbá verjük.
Kisebb adagokban, óvatosan beleforgatjuk a sárga masszába.
Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük (legyen benne magasan a massza - nálam kb 25*18as tepsi volt) és 160 fokon 60 percig sütjük. (Ha nagyon ég a teteje, érdemes alufóliázni)
Önmagában is finom, de kis por-eritrittel vagy cukormentes lekvárral leöntve fenomenális lesz!
Tipp! Érdemes egy éjszakára lehűteni és másnap hidegen enni! Úgy még finomabb!
A Peak főszerkesztője vagyok, mellette pszichológia szakon végeztem, és sportedzőként is évekig tevékenykedtem. Régebben versenyszerűen sportoltam (küzdősportok), így a rendszeres sport, a minőségi étkezés, az erősítés és a tápkiegek az életem részévé váltak.